„Rabla” si pentru institutii

„Rabla” si pentru institutii
Instituţiile publice se pot înscrie în Programul se stimulare a înnoirii Parcului auto Naţional.

Începând cu anul acesta, instituţiile publice se vor putea înscrie în Programul Rabla, ca
urmare a aprobării Ordonanţei de Urgenţă 109/2010 privind unele măsuri financiar-bugetare, care modificăşi completează unele prevederi din OUG nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, potrivit MinisteruluiMediului. Astfel, conform OUG nr. 109/2010, prin excepţie, este posibilă achiziţionarea de autoturisme în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, de către  autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 21 din OUG nr. 34/2009.

Condiţii

Pentru a putea accesa Programul Rabla, instituţiile publice trebuie să îndeplinească anumite condiţii. În primul rând trebuie să se finanţeze integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, după caz. De asemenea, pot beneficia de Programul Rabla şi instituţiile care se finanţează din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, după caz. Alte instituţii care pot achiziţiona maşini prin program sunt cele care se finanţează integral din venituri proprii.

Pentru 2010, pentru Programul Rabla au fost alocate de la fondul de mediu 722 de milioane de lei pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule. Până la data de 20.12.2010, au fost casate 187.529 maşini fiind cumpărate 60 000 maşini noi din care 24.880 sunt de producţie autohtonă.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !