Radare în cascadă pe DN1

6Comentarii
Radare în cascadă pe DN1
Poliţiştii rutieri din Bihor şi Cluj au acţionat marţi cu radare la graniţa judeţelor. În cadrul campaniei de prevenire a accidentelor pe DN1, poliţiştii SPR Bihor au aplicat 9.297 de amenzi doar în perioada 14 iunie – 14 iulie.

„5.986 de sancţiuni s-au datorat depăşirii limitelor legale de viteza şi 116 sancţiuni pentru depăşiri neregulamentare. Campania de monitorizare non-stop a tronsonului DN1 va continua până pe 16 august”, declară ofiţerul de presă al IPJ Bihor, inspector Alina Dinu.

La o lună de la startul campaniei, marţi s-a acţionat cu echipaje comune ale poliţiştilor bihoreni şi clujeni în zona curbelor de la Piatra Craiului – Corniţel. Poliţiştii rutieri au oprit la graniţa dintre judeţe nu doar vitezomani ci şi maşini cu numere străine sau din alte judeţe, pentru a le recomanda pauze de odihnă la drumurile lungi precum şi prudenţă pe DN1, drumul cel mai „criminogen” din România.

„Poliţiştii bihoreni alături de colegii clujeni au distribuit în trafic pliante autocolante cu mesaje preventive si recomandări cu privire la respectarea regulilor de circulaţie de către conducatorii auto. Totodata, i-au informat despre sectoarele cu risc în producerea de accidente rutiere. Între Cluj Napoca şi Oradea sunt amplasate în continuare mai multe radare în «cascadă», în scopul responsabilizării conducătorilor auto privind limitele legale de viteză”, mai declară inspectorul de poliţie Alina Dinu.

Accidente rărite faţă de 2007

Prezent la acţiunea de marţi, subcomisarul Claudiu Ciuclea de la SPR Bihor a subliniat eficienţa campaniei.

„În perioada 14 iunie – 14 iulie SPR Bihor a înregistrat pe DN1 şapte accidente rutiere cu şapte răniţi uşor, adică răniţi care au avut nevoie de mai puţin de zece zile de îngrijire medicală. Prin comparaţie, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2008 s-au înregistrat pe tronsonul bihorean al DN1 zece accidente cu doi răniţi grav şi 12 răniţi uşor.”, a declart subcomisarul Ciuclea.

La acţiunea de marţi şi-a adus aportul şi antreprenorul autostrăzii Transilvania, prin ing. Ana Maria Sava din cadrul Bechtel, care a împărţit veste refelctorizante la şoferii şi bicicliştii care nu le aveau pe timp de ploaie.

Totodată, poliţiştii au împărţit şi autocolante confecţionate de Şcoala Auto „Opel West” din Oradea cu imaginea unui copil şi un apel la „Respect în trafic pentru salvarea de vieţi”

Atenţionare SPR

„Poliţiştii SPR Bihor alături de cei din cadrul structurilor de ordine publica vor continua monitorizarea traficului rutier pe întreg tronsonul D.N.1 din judetul Bihor, pentru a combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere, urmând a sanctiona cu fermitate abaterile constatate Şi, mai ales agresivitatea în trafic.”, mai avetizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, Alina Dinu.

Acţiunile poliţiştilor vor viza cu precădere încălcări ale legii precum:

– Depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 de km;

– Depasirile neregulamentare;

– Respectarea timpilor de odihnă;

– Portul centurii de siguranţă;

– Conducerea sub influenţa alcoolului;

– Traversările neregulamentare;

– Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi altor vehicule;

– Verificarea legalitatii transporturilor de persoane şi mărfuri;

– Conducerea unui autoturism care prezintă defecţiuni tehnice etc.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor