Toţi cei dornici să cunoască obiceiurile salontanilor, să asculte „hidedea” cu goarnă sau să-şi stâmpere setea cu un strop de pălincă de prune, iar foamea cu nişte sarmale gătite după reţete tradiţionale sunt aşteptaţi, duminică, în Parcul Maria din Salonta.
Sarmalele vor fi subiectul principal al evenimentului. Bucătari renumiţi din localităţile Avram Iancu, Batăr, Ghiorac Mădăras, Salonta, Tinca, Tulca, Restaurant „Slavia” şi „Millenium” se vor întrece în preparatul sarmalelor şi le vor oferi spre degustare juriului şi publicului prezent.
Deschiderea festivă a festivalului va avea loc duminică, de la ora 12:30. Publicul va cânta şi va dansa alături de Ansamblul Bărdăuţa, Sebastian Codilă, Florina şi Florin Mariş Hinsu, trupa Ardelencele şi soţii Valeria şi Traian Ilea.
Program:
12:30 – 13:00 – Deschidere festivă
13:00 – 15:00 – Concurs de gătit sarmale
15:00 – 15:30 – Premiere
15:30 – 19:30 – Program artistic: – Ansamblul Bărdăuţa (dansuri populare)
Sebastian Codilă (muzică de petrecere)
Florina şi Florin Mariş Hinsu (muzică populară, clasică şi romanţe)
Ardelencele (muzică etno)
soţii Valeria şi Traian Ilea (muzică populară)
Citiți principiile noastre de moderare aici!