Rămân detectoarele radar

12Comentarii
Rămân detectoarele radar
Conducătorii auto vor avea dreptul să folosească în continuare detectoarele radar, modificările operate joi de Guvern asupra noului Cod Rutier nefăcând referire la normele legale care permit şoferilor să utilizeze astfel de aparate.

Legislaţia în vigoare prevede că şoferii de autovehicule pot fi avertizaţi de poliţia rutieră în legătură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare, dar pot folosi şi mijloace proprii de detectare a acestor dispozitive.

            Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea OU 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobată joi de Guvern, nu intervine asupra acestei reglementări.

            Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul principal Dan Valentin Fătuloiu, a declarat la începutul lunii iunie că Poliţia Română a elaborat un set de propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, referitoare inclusiv la interzicerea folosirii detectoarelor radar, pe motiv că utilizarea acestora ar fi sancţionată “în toată Europa”.

            Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a cerut conducerii IGPR să explice şi să prezinte argumentele unor noi reguli privind regimul detectoarelor de radar.

            “Eu nu sunt de acord în totalitate cu propunerile care au fost făcute. În principiu, ne putem gândi, dacă ar fi să interzicem detectoarele de radar, la măsuri complementare, dar acest lucru încă trebuie discutat, nu este o decizie finală. În principiu, este necesar să ne aliniem unor norme de conduită europeană. Dacă în majoritatea statelor Uniunii Europene această practică este sub regim sancţionator, cred că şi ţara noastră ar fi normal să se alinieze acestei practici”, a declarat atunci David.

            Reprezentanţii Automobil Clubul Român au protestat faţă de intenţia Inspectoratului General al Poliţiei de interzicere a detectoarelor radar, arătând că măsura nu va contribui la reducerea numărului de accidente de circulaţie.

Cristian Horgos12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor