Rămân şefi de secţie

Rămân şefi de secţie
ORADEA - Potrivit spuselor ec. Emil Popovici Muţ (foto), managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea, schimbările şefilor de secţie cerute de Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, prin adresa din 2 noiembrie, nu vor avea deocamdată loc.

Adresa respectivă viza schimbarea de la cârma Unităţii Primire Urgenţe a dr. Hadrian Borcea cu dr. Ioan Maghiar, a dr. Liana Toc, de la Radiologie, cu dr. Oreste Straciuc, a dr. Teodor Urda, de la Chirurgie Plastică, cu dr. Florian Bodog, şi a dr. Liana Spineanu, de la Oftalmologie, cu dr. Mihaela Coroiu. Dacă asupra schimbării dr. Hadrian Borcea, conducerea FMF a revenit, spunând că a fost o greşeală, deoarece nu se ştia că dr. Maghiar nu se află prin integrare clinică la Spitalul Judeţean, ci prin cumul de funcţii, asupra celorlalţi universitarii erau decişi să efectueze schimbările.

Motivul invocat a fost acela că un coordonator de program de rezidenţiat trebuie să fie pe lângă şef de secţie şi cadru universitar, pe când cei trei vizaţi nu sunt. „Nu se va realiza nicio modificare. Spitalul nu deţine niciun post vacant de şef de secţie, şi pentru a lua o decizie de schimbare trebuie întâi semnat un protocol între Universitatea din Oradea şi Spitalul Judeţean, vizând şefia secţiilor clinice universitare, cât şi criteriile de diferenţiere între secţiile clinice şi universitare. În privinţa şefilor de secţie respectivi eu nu am să le imput nimic”, a declarat ieri ec. Muţ.

Viorica Borz



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase