Rămân titulari

Rămân titulari
ORADEA – La ultima şedinţă a Senatului Universităţii s-a decis păstrarea a încă trei profesori universitari care au trecut de vârsta pensionării pe funcţii de titulari.

„La finele anului universitar au fost propuse şapte cadre didactice pentru a fi păstrate ca titulari, dar în primă instanţă doar două au primit girul Senatului.

Pentru restul de cinci Senatul a cerut facultăţilor materiale detaliate pentru a demonstra că se respectă criteriile de calitate cerute de ARACIS cu privire la ponderea de profesori titulari. Astfel au fost păstrate încă trei cadre didactice pe post de titulari”, anunţă rectorul Cornel Antal. Cei trei profesori care au fost păstraţi ca titulari după ultima şedinţă a Senatului Universităţii sunt Nicolae Brânda- Facultatea de Arte vizuale, Ioan Mihăilă- FAcultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică şi Sabin Burcă- Facultatea de Ştiinţe.

Consultanţi şi titulari

Prin hotărârea de Senat de la şedinţa de acum două săptămâni, un număr de 19 profesori vor continua activitatea la Universitate în anul viitor, dintre aceştia doar doi vor fi păstraţi ca titulari.

„În fiecare an profesorii trecuţi de 65 de ani, dar mai puţin de 70 de ani, pot să rămână ca titulari cu aprobarea Senatului, la propunerea facultăţii unde activează”, a informat rectorul Cornel Antal. Până la acest moment au fost păstraţi ca titulari cinci cadre didactice, dar li s-a refuzat titularizarea prof. Aron Vidican Tripe de la Facultatea de Inginerie Managerială şi prof. Aurel Babeş de la Facultatea de Medicină şi farmacie, datorită faptului că nu sunt conducători de masterat.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !