Rămâne cum am stabilit! Impozit de 0,6%. 0,3% – respins la vot

De Călin Corpaş
15Comentarii
Rămâne cum am stabilit! Impozit de 0,6%. 0,3% – respins la vot
Consiliul Local a votat scăderea cotei de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale de la 1% la 0,6%. PSD ar fi vrut chiar 0,3%…

Grupul PSD a încercat marea cu degetul în Consiliul Local Oradea, vineri. Propunerile formulate de consiliera PSD Adelina Coste au fost respinse în bloc de majoritatea PNL – UDMR. Ce a propus PSD? Cota de 0,3% pentru impozitul datorat de persoanele fizice pentru spaţiile cu destinaţie nerezidenţială. În schimb, majoritatea a votat cota de 0,6%, scăzută de la 1%. Adică aşa cum propusese Executivul local. Chit că oraşe mari ale ţării, precum Bucureşti, Cluj, Braşov, Iaşi, Craiova sau Piteşti au preferat să meargă cu cotă de 0,2%.

Tot PSD a mai propus, fără izbândă, eliminarea mjorării impozitului cu 50% la al doilea spaţiu deţinut, pentru persoanele fizice, motivând că în Codul Fiscal nu mai există o asemenea prevedere care să majoreze impozitul. Şi, prin urmare, şi în alte oraşe s-a eliminat aceată impozitare.

În fine, a treia propunere a fost una cu valenţe sociale, consilierii PSD propunând scutirea de impozitul pe spaţiul unde are domiciliul pentru acei cetăţeni care au venituri sub salariul minim pe ţară, trăiesc din şomaj ori din ajutoare sociale. Înainte de vot, directoarea economică a Primăriei, Nadia Haş, a răspuns, arătând că pentru aceste persoane cu venituri mici, Primăria nu le mai percepe majorări la întârzieri privind plata impozitelor, dar de scutiri nu poate fi vorba. „Este trist că venim cu tot felul de argumente şi respingem o idee bună pentru cetăţeni. Ţin să vă anunţ că dacă am scuti acei oameni, nu am mai ajunge la acel punct de a-i scuti de majorări”, a reacţionat Adelina Coste.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor