Rămaşi fără banii de Dacie

1Comentariu
ORADEA – Proiectul de lege privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia a fost respins din nou de Putere. „Banii depuşi de ei la CEC aveau o valoare şi au fost folosiţi de altcineva. Este firesc ca ei să fie restituiţi la aceeaşi putere de cumpărare”, a declarat senatorul PRM de Bihor, Verginia Vedinaş.

Este firesc ca ei să fie restituiţi la aceeaşi putere de cumpărare”, a declarat senatorul PRM de Bihor, Verginia Vedinaş. În ciuda disputelor majore dintre cele două partide, peremiştii au susţinut şi proiectul anterior al senatorului UDMR Gyorgy Frunda, cu privire la despăgubirea acestor persoane.

Cu toate eforturile unor parlamentari şi în ciuda faptului că statul este implicat în proiecte de retrocedare de sute de milioane de euro, problema acestor oameni este tratată cu dezinteres. Mulţi dintre cetăţenii care s-au adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a li se soluţiona cererile au pierdut din motive de viciu de procedură.

Trebuie ştiut dinainte că la trecerea a mai mult de şase luni de la luarea unei hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţelor din ţară, CEDO nu mai poate fi sesizată. O speranţă există în continuare, chiar dacă ea este momentan o simplă promisiune. Senatul României, prin persoana lui Nicolae Văcăroiu, a luat asupra sa misiunea de a rezolva această problemă, susţine Vedinaş. „Sunt oameni care au lucrat ani de zile pentru a strânge acei bani, dacă nu pentru ei atunci pentru copiii lor, şi acum li se refuză dreptul la despăgubire”, a concluzionat senatorul PRM Verginia Vedinaş.

Calin Corpas1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor