Râmele,„detectivi ai solului”

1Comentariu
Râmele,„detectivi ai solului”
Oamenii de stiinţă de la Universitatea Reading din Marea Britanie au descoperit că râmele ajută la curaţarea solurilor contaminate. Aceştia au sesizat schimbările care se produc în compoziţia pământului atunci când râmele îl ingerează şi îl elimină.

Datorită acestor schimbări, plantele pot asimila sunbtanţele toxice din sol, purificându-l.

Cercetătorii aflaţi la Festivalul de Ştiinţă al Asociaţiei Britanice din Liverpool sugerează că râmele ar putea fi „războinicii ecologici” ai secolului XXI. Există numeroase teritorii în Marea Britanie unde solul este contaminat din cauza activitaţilor industriale, precum mineritul şi construcţiile.

Râmele mai pot fi considerate adevărati „detectivi ai solului” deoarece prezenţa lor indică stadiul de contaminare în care se află acesta. Acestea au dezvoltat o imunitate la solurile contaminate cu metale toxice precum arsenicul, plumbul şi zincul. „Râmele produc o proteină care anulează efectele negative ale uanumitor metale şi le face sigure.” a explicat Mark Hodson de la Universitatea din Reading.

Studiul s-a bazat, în primă instanţă, pe tehnologia cu raze X care a permis cercetătorilor să examineze mostrele de metal care erau de 1.000 de ori mai mici decât un bob de orez. Astfel, au descoperit că pământul pe care râmele îl elimină are compoziţia diferită decât cel pe care îl ingeră.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor