Randurile somerilor ingrosate de absolventi

Randurile somerilor ingrosate de absolventi
Numărul şomerilor din judeţul Bihor a ajuns în prezent la 10.610 persoane.

Numărul şomerilor în judeţul Bihor a ajuns în prezent la 10.610 persoane. Dintre aceştia 5.006 sunt femei. Conform statisticilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, numărul şomerilor indemnizaţi la data de 31 august era în judeţ de 3.640. Rata şomajului a ajuns astfel la 3,71%.

Urmărind evoluţia şomajului din judeţ se poate observa o crestere a acestuai în ultimul timp. Astfel, dacă la 31 ianuarie erau înregistraţi la AJOFM Bihor 15.447 de şomeri, rtat şomajului a urmat un trend descendent ajungând la un minim de 9.431 de şomeri în luna iulie. „Din luna iulie numărul şomerilor a început să crească. Această creştere se datorează numărului mare de absolvenţi care s-au înregistrat în baza noastră de date după terminarea liceului.

Absolvenţi

Dacă anul trecut s-au înregistrat sub 500 de absolvenţi anul acesta numărul absolvenţilor înregistaţi la AJOFM a ajuns şa 1.557.

Mulţi elevi care au căzut Bacalaureatul s-au înregistatat la AJOFM atât pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj care este de 250 lei/lună timp de şase luni dacă în termen de 60 de la înregistrate nu le-am găsit un loc de muncă, cât şi pentru posibilitatea de a urma cursuri gratuite de formare profesională”, a precizat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor. Găsirea unui loc de muncă pentru această categorie de persoane este destul de dificilă, spun reprezentanţii AJOFM, deoarece nu au nici un fel de calificare.

La „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”, care a avut loc vineri, 23 septembrie, au participat 1.150 de absolvenţi. Mulţi dintre aceştia se regăsesc printre cele 502 persoane selectate de angajatori în vederea încadrării pe un loc de muncă.

S.Al.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !