Raportări contabile la 30 iunie 2008

Raportări contabile la 30 iunie 2008
ORADEA – Operatorii economici, indiferent de forma de organizare şi de proprietate, trebuie să întocmească şi depună raportări contabile la 30 iunie 2008, la unităţile fiscale de domiciliu.

Acest lucru este reglementat de OMEF nr. 1958/2008. „Formatul electronic al raportărilor contabile la 30 iunie 2008, conţinând formularistica necesară şi programul de verificare cu documentaţia de utilizare aferentă se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Economiei şi Finanţelor”, ne-a informat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene. Programul este pus la dispoziţia agenţilor economici gratuit. În acest sens, aceştia vor prezenta o dischetă, pe care va fi instalat programul de asistenţă. Acesta poate fi descărcat şi de pe internet de la adrele: mfinante.ro sau dgfpbh.rdsor.ro.

Raportările se depun împreună cu o copie de pe codul unic de înregistrare, precum şi o copie a balanţei de verificare a conturilor sintetice. Raportările vor fi semnate de persoanele în drept, cuprinzând numele în clar al acestora.

Declaraţii

Persoanele juridice care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2008, vor depune o declaraţie pe propria răspundere în acest sens. O declaraţie similară vor depune şi operatorii economici în curs de lichidare. „Termenul de depunere a raportărilor contabile la 30 iunie 2008 este data de 15 august 2008. În vederea evitării aglomeraţiei de la ghişeele administraţiilor financiare din zilele premergătoare termenului limită de depunere a raportărilor contabile, invităm operatorii economici să depună în timp util aceste raportări”, a specificat Smaranda Scridon.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !