Rapp şi hip-hop după gratii

Rapp şi hip-hop după gratii
Un DJ beiuşean trăieşte o experienţă asemănătoare cu cea a mai cunoscutului rapper Şişu, încarcerat şi el pentru trafic de droguri.Video

Beiuşeanul Alexandru Grama (foto stânga) era la facultate în Timişoara până în martie, când a ajuns după gratii pentru că ar fi traficat câteva grame de haşiş. Având perspectiva petrecerii a doi-trei ani după gratii,  Alexandru (24 ani) vrea să-şi continue pasiunea muzicală şi să lanseze un album la Penitenciarul „Popa Şapcă” şi chiar să concerteze pentru colegii de detenţie.

În 2005, tânărul beiuşean a concertat alături de Skizzo Skillz la Bucureşti, în deschiderea galei decernării premiilor MTV iar în perioada următoare a concertat alături de bihoreanul Injektah, inclusiv la Fân Fest Roşia Montană iar la Timişoara, alături de Skizzo Skillz (foto stânga). Un interviu cu cei trei poate fi vizualizat ca video ataşat.

Regrete pe note….

Am acasă o domnişoară şi prietenii de odinioară/ O viaţă personală, vezi tu, nu o lume goală/ O mamă căreia nu-i mai plâng de mult în poală/ Care-i goală când mă ştie încarcerat şi nu la şcoală”, sunt versurile de regret ale beiuşeanul de 24 de ani poreclit Taocercul muzicii underground din Timişoara. Numele domnişoareidin cântec nu vrea să-l dezvăluie: „Suntem împreună de trei ani. Sper să mă aştepte”, spune Alex care speră să realizeze curând şi un videoclip pentru piesa „Suflet liber”.

Totodată, Tao spune că a pregătit deja zece piese pentru albumul „Tao revolution”, primul produs muzical care ar putea fi lansat dintr-un penitenciar românesc. 

Inspirat de filozofia Tao

Alex  s-a apucat de muzică de la 16 ani, iar filozofia taoistă chineză l-a inspirat în alegerea numelui de scenă. „Mă interesează mai puţin partea materială a lucrurilor. Aşa e şi filozofia aceasta, contează spiritul. Tao înseamnă cale”, a declarat rapperul pentru săptămânalul Bănăţeanul.

Dealtfel tenta filozofică predomină în versurile sale în detrimentul violenţei de limbaj sau a gangsterelii: „Hey, boy, ascultă asta/ Restu’ sunt toate precare/ Din 2015 doar 10 îşi pun o întrebare/ Voi renunţaţi la soare/ În goană, toţi, după parale/ Cumpărând vise ieftine de pe televizoare/ Reclame goale/ Voi rânjiţi ca nişte animale/ 2015 şi încă 10/ Reveniţi la soare!”.

Necazul cu drogurile

Cu drogurile a fost prins din cauza amicului Daniel Jugănaru, zis Saşa, judecat în libertate în acelaşi dosar. „Saşa m-a dat în gât. Haşişul îl cumpărasem pentru mine, foarte ieftin, cu 20 de lei gramul. I-am dat şi lui, la acelaşi preţ, că doar nu era să i-l dau pe gratis. Gata, au crezut că sunt Escobar!”, povesteşte studentul, precizând că  Saşa a greşit vânzând apoi drogul unui ofiţer sub acoperire după care şi-a trădat prietenul pentru a-şi uşura pedeapsa.

 

TAO apartzine de labelul One Touch Records şi are o colaborare cu Skizzo Skillz pe albumul “cel mai tare rapper de care n-ai auzit” la piesa “mic check”. Negativele sunt facute de Injektah, vocile sunt trase la studioul One Touch iar cele 3 piese de mai jos sunt un preview la albumul solo TAO. 
 

  • Un Oarecare
  • Crasmaritele
  • Revolution


  • 0Comentarii

    Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

    inca 1000 caractere ramase