„Rapsozii”, ambasadori ai culturii

1Comentariu
„Rapsozii”, ambasadori ai culturii
ARAD – De curând, Orchestra profesionistă de muzică populară „Rapsozii Zărandului” a efectuat un turneu în Italia susţinând mai multe spectacole în Verona, Faenza şi Frascati.

„La Frascati – ne-a spus taragotistul Petrică Paşca, dirijorul formaţiei arădene – am participat la «Săptămâna culturală a României». Ni s-a părut extraordinar că există asemenea preocupări de a face cunoscută şi o altă faţă a României, pentru că, mai ales în presă, apar adesea lucruri care nu ne fac onoare. Am fost bucuros că au venit să ne vadă mulţi italieni, care au fost încântaţi de muzica şi dansurile noastre. Ei au admirat şi imagini din România, datorită unor proiecţii, şi le-a plăcut. Aşa cum i-a încântat şi expoziţia de pictură pe sticlă prezentată de nepoata lui Ioan Raţiu”

Sâmbătă, orchestra „Rapsozii Zărandului” a plecat la Praga, la solicitarea nominală a Ambasadei, pentru a participa la o acţiune organizată de Camera de Comerţ a Angliei împreună cu ţările nou venite în U.E.: România şi Bulgaria.

Vasile Filip

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor