Răspunsul lui Cosma

9Comentarii
Răspunsul lui Cosma
Şeful RAPAS se arată deranjat de acuzele prefectului Ghilea, ce a acuzat şefii de pieţe că trec cu vederea ilegalităţi.

După ce miercuri prefectul Gavrilă Ghilea afirma că în pieţele din Oradea regulile jocului sunt dictate de samsarii ce i-ar forţa pe producătorii reali să le vândă lor produsele la subpreţ, joi directorul RAPAS a avut o contra-reacţie. Romulus Cosma l-a contrazis pe Ghilea, pretinzând că în pieţele orădenele lucrurile sunt mult mai transparente azi decât în timpul fostei administraţii.

Îşi apără oamenii

Redăm parţial comunicatul semnat de Cosma: „Dacă există ceva îndoielnic în modul în care se emit aceste certificate, RAPASOradea nu are nimic de-a face cu asta. Mai degrabă Prefectura ar trebui să verifice primăriile care emit astfel de certificate şi nu pieţele. Problema “samsarilor” a fost de actualitate în fostele administraţii locale şi au fost amplu mediatizate în presa locală. În ultimii doi ani niciun comerciant producător, ţăran autentic, nu a făcut vreo plângere către RAPAS cum că ar fi silit de vreun şef de piaţă să-şi vândă produsele la subpreţ.

Dacă ar fi aşa nu ar mai fi varietatea de preţuri în pieţe, acestea fiind diferite nu numai de la o piaţă la alta ci şi de la o masă la alta. În ultimul an preţurile la produsele agroalimentare au scăzut până la jumătate. Reglemetarea problemei certificatelor ţine de Prefectură, reprezentanţii acesteia trebuiau să elimine mai demult îndoiala de pe acest sector. Din păcate nu au făcut-o. A da vina pe şefii de piaţă pentru o problemă care ţine de prefectură ni se pare absurd şi tendenţios. Cu stimă îi spun prefectului Gavrilă Ghilea că preţurile în pieţele orădene sunt stabilite liber de comercianţi în baza cererii şi ofertei existente. Şefii de piaţă nu au nici o legătură cu asta”.

Ghilea sperie samsarii

Ghilea sperie samsarii9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor