Rasturnare de situatie pe autostrada Timisoara – Lugoj, lot 2. Oferta cea mai mica a fost descalificata

De M. Hoster
Cea mai mică oferta din punct de vedere al preţului a fost descalificată
Cea mai mică oferta din punct de vedere al preţului a fost descalificată
Surpriză în licitaţia pentru desemnarea constructorului lotului 2 din autostrada Timişoara – Lugoj. Chiar dacă asocierea spaniolilor de la Constructora San Jose şi Sevicon Obras e Infraestructuras a depus cea mai mică ofertă, aceasta a fost descalificată. Măsura a fost deja contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, dar nu de spanioli ci de altă societate.

Chiar dacă oferta lansată de Constructora San Jose şi Sevicon Obras e Infraestructuras a fost cea mai mică din punct de vedere al preţului aceasta a fost descalificată. Deocamdată nu a fost anunţat nici un rezultat oficial al licitaţiei. Se pare că unul dintre concurenţi a contestat rezultatul licitaţiei după transmiterea rezultatelor, dar nu este vorba despre spanioli ci de altă firmă.

Informaţia este confirmată şi de redesteptarea.ro, conform acestora un răspuns lansat de Compania de Drumuri arată că “Oferta depusă de Constructora San Jose/Sevicon Obras e Infraestructuras a fost respinsă în conformitate cu prevederile legale în vigoare (OUG nr. 34/2006 şi HG nr. 925/2006). Motivul principal a constat în neîndeplinirea cerinţelor minime de calificare”.

Până la finalizarea contestaţiei, teoretic câştigător al licitaţiei este societatea care a ieşit pe locul 2 şi care a realizat şi lotul 1 din Timişoara – Lugoj, românii de la UMB.

Rămâne de văzut în ce măsură Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor va lua în considerare contestaţia depusă. De asemenea, aşteptăm o poziţie oficială a asocierii spaniole, deocamdată aceasta se lasă aşteptată. Dacă va fi admisă contestaţia ne putem trezi din nou în situaţia de a fi amânată demararea procedurilor de construcţie a acestui lot de autostradă.

Citeste si: Licitatia la lotul 2 din autostrada Timisoara – Lugoj, aproape finalizata. Se asteapta eventualele contestatii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !