Rata inflatiei a ajuns la 4,67%

Rata inflatiei a ajuns la 4,67%
BUCUREŞTI – Rata anualizată a inflaţiei a ajuns la 4,67%. Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, indicele preţurilor de consum a crescut în noiembrie cu 1,09% faţă de luna anterioară.

Este cel mai ridicat nivel de la începutul anului. 

Creştere record a preţurilor de consum în noiembrie, 1,9%, faţă de luna anterioară. La această majorare au contribuit mărfurile alimentare şi nealimentare în proporţie de aproximativ 0,5% fiecare şi într-o mai mică măsură serviciile, cu 0,05%. Cel mai mult s-au scumpit ouăle, cu 23,%, urmate de legume, fructe şi produse de panificaţie.

În cadrul mărfurilor nealimentare, energia termică se află pe locul I în topul scumpirilor cu 17,5%. În noiembrie s-au ieftinit în schimb combustibilii cu 1,4%. Evoluţia tarifelor la servicii a fost influenţată de creşterea tarifelor la transportul C.F.R, apă, canal, salubritate şi igienă.

Scăderi importante s-au înregistrat la facturile la telefon. Cu o inflaţie anuală de 4,67%, România se află încă în graficul stabilit de Banca Naţională a României. De altfel, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, spunea ca pana la sfarsitul anului nivelul indicelui preturilor de consum va fi de pana la 5%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase