Rătăciri prin traseele ciclo-turistice inexistente din jurul Oradiei

Adrian Simion și Ionel Avrigeanu
Adrian Simion și Ionel Avrigeanu
Liderul Opoziției PNL la conducerea UDMR-PSD-ALDE de la Consiliul Județean invocă o promisiune neonorată, încă, de președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.

Ionel Avrigeanu aduce aminte despre promisiunile lui Pasztor pentru trasee cicloturistice, făcute în campania electorală din 2016.

„Dl Pasztor spunea chiar că va extinde acest program, în Munții Apuseni. Am înaintat o adresă către Consiliul Județean, prin care am cerut să ni se comunice cine a făcut studiul și concluziile. Ni s-a transmis că proiectul a reușit fără loc, este pe lista de așteptare, că domnul Pasztor ar fi luat legătura cu Ministerul Mediului, pentru o finanțare în 2019. S-a ales praful de acest proiect, din două motive, incompetență și aroganță. Este aceeași situație ca și în cazul sistemului de management integrat al deșeurilor. După doi ani și jumătate a rămas în aceeași fază. La fel, proiectul parcurilor industriale, în cazul căruia s-au produs numai hârtii”, este tirul de critici și observații la care își supune Avrigeanu adversarii politici ce conduc acum Consiliul Județean.

Printre aceștia, inclusiv cuscrul său din PSD, Ioan Mang. Ionel Avrigeanu este fost vicepreședinte al CJ Bihor, până în 2016.

Vede un „cinism aparte”

Purtătorul de cuvânt al CJ Bihor, Adrian Simon, a ținut să vină cu o replică la cele arătate de Avrigeanu, catalogându-le „critici puerile combinate cu neadevăruri, după ani de zile fără nicio inițiativă”.

Purătorul de cuvânt al administrației județene vede un „cinism aparte” în criticile formulate de Avrigeanu, doar pentru că CJ Bihor vrea să obțină o finanțare nerambursabilă pentru acest proiect.

„Prin adresa primită de la Ministerul Mediului s-a concretizat o sursă de finanțare pentru un proiect de anvergură europeană, județul nostru ajungând să fie inclus într-un proiect-pilot național. (…) De altfel, preocuparea actualei conduceri a Consiliului Județean Bihor de a nu greva bugetul propriu cu cheltuieli ce pot fi suportate din alte fonduri, ca de exemplu cele din programele transfrontaliere RO-HU, au fost evidențiate și pe parcursul anului trecut.

Dar Grupul de consilieri PNL a sabotat între altele și proiectul „Crearea și dezvoltarea infrastructurii de piste și trasee pentru cicliști în arealul transfrontalier, BHB – VELO” prin neprezentarea la ședința din 27.09.2017, ignorând astfel interesele bihorenilor.

Ani de zile PNL Bihor avea șansa de a iniția proiecte pentru biciclete, atât prin activitatea consilierilor sau a președinților / vicepreședinților (domnul Avrigeanu însuși având această calitate timp de un an și jumătate!), dar nimeni dintre aceștia nu a venit nici măcar cu o soluție teoretică, iar apoi nici măcar nu votează posibilitatea de finanțare europeană a proiectului Euro-Velo”, scrie Simon, în replica dată Opoziției PNL, ce numără azi 16 din cei 34 de consilieri județeni.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor