„Război“ cu telefonia mobilă

„Război“ cu telefonia mobilă
CARANSEBEŞ – După ce administraţia publică a intrat în conflict cu toate companiile care au instalate reţele subterane sau aeriene în municipiu, aplicându-le o taxă de 0,3 euro pe metrul liniar de reţea, acum municipalitatea şi-a pus în cap şi companiile de telefonie mobilă, fără fir. Motivul?

Adoptarea în luna septembrie a acestui an a unei hotărâri a consiliului local (H.C.L. 273/28.09.2006) prin care se interzicea amplasarea antenelor G.S.M. pe imobilele cu destinaţia locuinţă sau în apropierea spitalelor şi a şcolilor.

Hotărârea legislativului caransebeşean avea la bază o adresă a Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, care solicita luarea unei hotărâri în acest sens, în condiţiile în care ţările din Uniunea Europeană au interzis amplasarea antenelor de telefonie mobilă pe o rază de 150 de metri de la ultima locuinţă, precum şi în zonele aglomerate.

Aşadar, o hotărâre perfect fundamentată. Numai că nu de aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii companiilor care oferă servicii de telefonie mobilă. Pentru că nu a primit aviz pentru amplasarea unei antene, în luna decembrie 2006, S.C. Vodafone România S.A. solicita consiliului local revocarea H.C.L. 273/28.09.2006, pe motiv că ar fi nelegală.

Firma petentă prezintă, bineînţeles, şi o expunere de motive în sprijinul solicitării. Numai că, cei care au înaintat cererea au uitat că termenul pentru solicitarea revocării unei hotărâri de consiliu local este de 30 de zile de la comunicarea actului. Aşadar solicitarea firmei Vodafone vine la două luni de zile de la aducerea la cunoştinţă publică a hotărârii. Din acest motiv,pentru că a fost înaintată cu întârziere, cererea a fost respinsă de aleşii locali.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase