Razie între "comercianţii de vise"

7Comentarii
Razie între "comercianţii de vise"
Luni seara poliţiştii bihoreni împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, ai Gărzii Financiare Bihor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor au desfăşurat o amplă acţiune în Municipiului Oradea, în cadrul căreia au fost verificate toate magazinele de tip „weed – shop” din Oradea.

“În urma controalelor echipele mixte au ridicat din cele şase magazine de profil controlate aproximativ 1,3 kg. de substanţe şi plante aşa-zise „etno botanice”. Din această cantitate au fost 1.050 de grame de materie vegetală ambalată în pliculeţe nemarcate corespunzător, care nu aveau precizată compoziţia pe ambalaj sau în legătură cu care existau suspiciuni că ar conţine alte substanţe decât cele specificate pe etichetă, 320 de comprimate şi capsule cu conţinut neprecizat şi 435 de ţigarete cu conţinut nespecificat de materie vegetală, pregătite pentru vânzare”, a declarat inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

Valoarea produselor ridicate de poliţişti este de aproximativ 63.750 lei, iar produsele urmează a fi expertizate cu privire la conţinut la Laboratorul Central de Analize Fizico – Chimice Droguri din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. Pentru neregulile constatate reprezentanţii Gărzii Financiare Bihor au aplicat  două sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 12.000 lei. Totodată, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor au aplicat alte şase sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 6.000 lei.

Un ultim avertisment

Poliţia atrage atenţia că începând cu data 15 februarie 2010 este interzisă comercializarea şi consumul plantelor şi substanţelor prevăzute în ordonanţa menţionată, nerespectarea acestor prevederi fiind considerată infracţiune.
De reţinut mai este faptul că în decurs de 10 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, proprietarul, posesorul şi deţinătorul cu orice titlu al plantelor şi substanţelor prevăzute în tabelele anexă are obligaţia să distrugă pe cheltuiala proprie, cu respectarea prevederilor legale plantele şi substanţele pe care le deţine.

Totodată, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul plantelor şi substanţelor prevăzute de ordonanţa de urgenţă sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii 143/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

V.T.

Razie naţională a Poliţiei în magazinele de etnobotanice

A început vânătoarea weedshopurilor!

Alt intoxicat de la weedshop

Cu ţigară de la weedshop la spital

Unii drogaţi nu ajung la spital

Intoxicat cu ţigară dubioasă

 

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor