Răzvan Burleanu la Oradea: „Fotbalul românesc trebuie văzut ca un bolnav aflat la terapie intensivă”

De Teodor Biriş
13Comentarii
Radu Bitea şi Răzvan Burleanu
Radu Bitea şi Răzvan Burleanu - © FOTO: Teodor Biriș
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost joi în Oradea onorând invitaţia preşedintelui Radu Bitea, de la AJF Bihor.

Şeful FRF a fost însoțit de secretarul general Gabriel Bodescu, directorul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, directorul departamentului scouting Gheorghiță Geolgău.

Staff-ul FRF şi AJF a avut dimineaţa o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei, la discuţii fiind prezent viceprimarul Florin Birta şi preşedintele CSM Oradea Şerban Sere.

Una din temele abordate a fost construcţia unui teren sintetic de dimensiuni normale, proiect al FRF în parteneriat cu autorităţile locale. „Noi venim cu suprafaţa sintetică, iar autorităţile locale vin cu infrastructura. Proiectul a fost prezentat, rămâne să primim un răspuns. În primă fază ne-am adresat către municipiile reşedinţă de judeţ. În martie vom avea o nouă consultare în Adunarea Generală şi vedem dacă extindem proiectul şi la nivelul Consiliilor Judeţene”, a explicat Răzvan Burleanu în conferinţa de presă, unde a răspuns întrebărilor ziariştilor locali.

Preşedintele FRF anunţat că nu este în campanie electorală. „Până la data alegerilor mai avem timp. Este o vizită oficială. Cu siguranţă voi reveni la Oradea şi în campania electorală”.

Burleanu a mai precizat că în ultimele 12 luni a văzut o deschidere mai mare la AJF Bihor în ceea ce priveşte colaborarea pe proiecte cu Consiliul Local Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor. „Cred că rolul autorităţilor locale sau judeţene este să susţină sportul de bază. Acolo este nevoie mare de ajutorul acestor instituţii”, susţine preşedintele FRF.razvan-burleanu-radu-bitea-oradea-1

Chestionat în privinţa ratării calificării la CM şi întrebat dacă regretă numirea lui Christoph Daum ca selecţioner, Răzvan Burleanu a explicat.

„Nu regret numirea lui Christoph Daum. Nu avem o constanţă a calificărilor la turnee finale. Degeaba visăm. Trebuie să vedem unde suntem ca ţară şi ce putem face pentru a progresa”.

„Tălpi” de la MTS

Şeful FRF a prezentat măsurile intreprinse pentru a revitaliza fotbalul juvenil, pornind de la mult hulita decizie cu folosirea jucătorului U21 şi continuând cu Liga Elitelor pentru juniori U17 şi U19, crearea Centrelor de Excelenţă sau impunerea ca 10% din suma de transfer să fie reinvestită de cluburi în Centrele de copii şi juniori proprii.

„Pentru toate astea am fost criticaţi. Fotbalul românesc trebuie văzut ca un bolnav aflat la terapie intensivă. Nu puteam aştepta să primim jucători de altundeva. Trebuie să-i creştem noi şi să îi promovăm. Am decis să intervenim cu măsuri concrete. Roadele încep să se vadă. La tineret suntem pe primul loc cu o echipă a cărei medie de vârstă este de 19,5 ani, iar naţionalele U19 şi U17 sunt calificate la Turul de Elită. Am fost criticaţi şi când a fost vorba de reducerea numărului de jucători extracomunitariM-am săturat de critici şi acuze. Vreau să vorbim pe realităţi”, a concluzionat Burleanu, care a amintit şi de „tălpile” primite din partea Ministerului Tineretului şi Sportului în ceea ce priveşte obţinerea Certificatelor de Identitate Sportivă pentru Centrele de Excelenţă şi nu a sprijinit solicitarea FRF ca o parte din banii din pariurile sportive să fie direcţionaţi către Centrele de copii şi juniori.

Acesta a anunţat că FRF a luat decizia de a clasifica Centrelor de copii şi juniori, iar printre criterrile de evaluare se vor afla insfrastructura, gradul de pregătire al antrenorilor, performanţele obţinute, etc.



13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor