Răzvan Dragnea, invitatul Filarmonicii

Răzvan Dragnea, invitatul Filarmonicii
Melomanii sunt aşteptaţi joi, de la ora 19:00, la un concert vocal-simfonic.

Oradea. Orchestra simfonică a Filarmonicii vă pregătește un program deosebit pentru concertul de joi, 5 aprilie. În prima parte veți putea asculta uvertura oratoriului Paulus de Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). Se va continua cu Concertul pentru pian şi orchestră în La major de Franz Liszt (1811–1886). Spre deosebire de Concertul în Mi bemol major, cu un impresionant dramatism şi elan, lucrarea capătă prin însăşi înfăţişarea temei de bază un caracter de confesiune lirică. Cea de-a doua parte a concertului cuprinde Recviemul pentru cor şi orchestră de Luigi Cherubini (1760-1842). Lucrarea a fost comandată pentru comemorarea executării lui Ludovic al XVI-lea. Premiera a avut loc la catedrala Saint-Denis în 21 ianuarie 1816.

Solistul invitat, Răzvan Dragnea, este unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi pianişti ai vieţii muzicale din România şi nu numai. A fost invitat ca solist atât la cele două orchestre de prim rang din Bucureşti – Filarmonica George Enescu şi Orchestra Radio – cât şi la majoritatea filarmonicilor din ţară. Pe de altă parte, a realizat concerte pe trei continente, în mai multe ţări din Europa, Asia şi în Africa de Sud. Şi-a obţinut diploma de licență la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, continuând tot aici studiile de masterat şi doctorat, în paralel participând și la cursuri de măiestrie în Germania (Stuttgart, München şi Berlin). Repertoriul său cuprinde majoritatea capodoperelor literaturii pianistice.

Conducerea muzicală a concertului îi aparţine din nou dirijorului permanent al Filarmonicii Oradea, maestrul Romeo Rîmbu. Conceput pentru cor mixt şi orchestră, Recviemul va fi interpretat cu participarea Corului Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !