Răzvan Vonea, fostul director al Colegiului Andrei Şaguna, condamnat cu supendare

De Crina Dobocan
2Comentarii
Răzvan Vonea, fostul director al Colegiului Andrei Şaguna, condamnat cu supendare
Acuzat de dare de mită, Răzvan Vonea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supravegherea pedepsei.

Fostul director al Colegiului Tehnic ,,Andrei Şaguna” din Oradea, Răzvan Vonea, a primit verdictul final în dosarul său. După şase luni de la reluarea procesului său, Curtea de Apel Oradea a decis: condamnarea sa la trei ani de închisoare cu suspendare. Iniţial, în decembrie 2018, Vonea a fost condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare, dar din cauza unei erori comise de o judecătoare (unul dintre magistraţii care au alcătuit completul de judecată a fost declarat incompatibil, fiindcă soluţionase, înainte de a-l condamna, şi contestaţiile la măsurile preventive dispuse de Tribunalul Bihor în faza de urmărire penală), procesul a fost reluat.

De altfel, completul de judecată i-a schimbat încadrarea juridică din trafic de influenţă în formă continuată, în două infracţiuni de trafic de influenţă aflate în concurs real. Totodată, Vonea a fost achitat pentru o faptă de complicitate la dare de mită.

Instanţa a majorat cuantumul cheltuielilor judiciare la plata cărora a fost obligat Răzvan Vonea de la 2.000 de lei la 5.000 de lei (cheltuieli aferente fazelor de urmărire penală, cameră preliminară şi judecată).

,,Dispune restituirea către inculpatul VONEA RĂZVAN LUCIAN a sumei de 45.000 lei (50.000 lei – 5.000 lei) din cauţiunea în cuantum de 50.000 lei consemnată la CEC Bank – Sucursala Oradea, potrivit recipisei de consemnare nr. 734999/1, seria TA nr. 2192946 din 29.07.2014, înregistrată la poziţia nr. 1/2018 din Registrul de valori al Secţiei penale şi pentru cauze cu minori a Curţii de Apel Oradea. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate în apelurile parchetului şi al inculpatului rămân în sarcina statului”, se arată în minuta instanţei.

Soluţia instanţei este definitivă.

Reamintim că, Răzvan Vonea a fost condamnat în decembrie 2018 la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar de trafic de influenţă, luare şi dare de mită în formă continuată. Acesta a fost încarcerat în 5 decembrie 2018, dar a fost eliberat două săptămâni mai târziu după ce avocatul său a formulat o contestaţie în anulare împotriva deciziei de condamnare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor