RCA mai mare cu pana la 15% in 2011

3Comentarii
RCA mai mare cu pana la 15% in 2011
Cei care nu au provocat accidente în 2009 şi 2010 vor benefica de reduceri de până la 25%.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), tarifele stabilite pentru gama medie de asigurați persoane fizice (care dețin autoturisme având capacități cilindrice între 1.200 – 1.600 cmc și vârste între aproximativ 30 și 50 ani) variază, în medie, cu minus 5% până la plus 15% față de cele practicate pentru 2010.

„Până în prezent, patru societăți de asigurare au notificat CSA cu privire la tarifele de primă stabilite pentru 2011 aferente asigurărilor obligatorii RCA și pe care urmează să le afișeze în curând”, a declarat președintele CSA, Angela Toncescu..

Coeficienţi de corecţie

La aceste tarife afișate, asigurătorii și-au propus să aplice o serie de coeficienți proprii de corecție, în funcție de diverse criterii precum: regiune, localitate, vârstă, plata integrală a primei, acordarea unui coeficient de campanie, asigurații sunt bugetari sau șomeri etc. Prin aplicarea acestor corecții, la tarifele de primă afișate se poate ajunge la o reducere cumulată de până la 25%.

Mai mult decât atât, datorită reglementărilor emise de CSA referitoare la sistemul bonus-malus, societățile de asigurare sunt obligate ca, la tarifele rezultate după aplicarea coeficienților proprii de corecție, să acorde bonus persoanelor care nu au provocat accidente (adică să reducă tariful de primă) sau, după caz, să aplice malus persoanelor care au provocat daune (să majoreze prima).

„Persoanele care au încheiat asigurarea RCA în 2010, pentru un an de zile, și nu au provocat accidente în 2009 știu foarte bine că au beneficiat de o reducere a tarifului de primă cu 10% ca urmare a aplicării sistemului bonus-malus. Din datele primite de la societăți rezultă faptul că, până acum, peste 90% din asigurații RCA au primit bonus și ne așteptăm ca acest procent să nu se modifice semnificativ”, a precizat Angela Toncescu.

Prin aplicarea sistemului bonus-malus, cei care nu au provocat accidente doi ani consecutivi, adică nici în 2009, dar nici în 2010, vor beneficia de un bonus și mai mare, respectiv de 20%, dacă vor încheia asigurarea pe un an de zile.

D.B.

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor