RCA mai scump

RCA mai scump
Deva – Tarifele percepute pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) sunt negociate strâns, în această perioadă, la nivelul fiecărei companii de profil în parte. Scumpirea sau, în foarte puţine cazuri, ieftinirea RCA-ului depinde de diversele riscuri la care se expun cei asiguraţi.

Preţurile se calculează acum în funcţie de unele criterii precum vârsta şi sexul conducătorului auto, vechimea maşinii, numărul de kilometri parcurşi, mediul rural sau urban în care locuiesc beneficiarii RCA-urilor.

Între 200 şi 300 lei
Pentru un Logan cu o capacitate cilindrică de 1.500 cmc se pot plăti tarife RCA şi de peste 300 lei pentru asigurarea pe un an, dar şi sub 200, în funcţie de criteriile stabilite.

Spre exemplu, dacă proprietarul este o femeie, persoană fizică, având peste 30 de ani şi care locuieşte într-o localitate rurală, tariful ar putea fi cel mai mic de pe piaţă, sub 200 lei.

Aceasta pentru că la astfel de categorii de beneficiari rata daunalităţii este considerată scăzută. În schimb, dacă Loganul de 1.500 cmc e condus de un tânar de 25 de ani prin localităţi aglomerate, tariful RCA poate fi şi de peste 300 de lei pe an, pentru că din punctul de vedere al asiguratorului riscurile sunt mult mai mari în astfel de cazuri.

Carte Verde în RCA
În cazul tirurilor şi autocarelor, mai ales cele care fac curse externe, calculele RCA-ului se fac cu totul altfel. Prima noutate pe piaţa asigurărilor RCA este aceea că, din 2007, se extinde valabilitatea acesteia şi în afara graniţelor ţării. Astfel, din 1 ianuarie, românii vor avea inclusă în asigurarea RCA şi asigurarea Carte Verde valabilă în cazul producerii de accidente rutiere pe teritoriul altor state.

Cine beneficiază de reduceri:
– persoanele care încheie poliţe pentru 12 luni, cu plata integrală;
– persoanele fizice pensionate;
– veteranii de război, persoane fizice;
– persoanele cu deficienţe locomotorii, pentru maşinile cu dotări adecvate.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase