RCA ramane obligatorie

3Comentarii
RCA ramane obligatorie
Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) nu este o taxă, ci o modalitate de protecţie socială.

Conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) vine cu precizări vizavi de aprecierea vehiculată în mass-media conform căreia „șoferii care au asigurarea Casco ar putea scăpa de cea obligatorie”. Conform comunicatului CSA: „Orice proprietar de vehicul are obligația să dețină o asigurare de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (RCA), indiferent dacă încheie sau nu o asigurare facultativă CASCO pentru același vehicul. Această obligație de asigurare este prevăzută de Directivele specifice ale Uniunii Europene, perfecționate în timp și aflate astăzi la a 6-a generație. Prin urmare, obligația de asigurare RCA trebuie să se regăsească și în legislația aplicabilă în România, la fel ca în toate celelalte state membre”.

RCA nu e o taxă

De asemenea, indiferent de politicile de vânzări și marketing ale societăților de asigurare cu privire la asigurările obligatorii RCA, tarifele de primă aferente acestor asigurări trebuie calculate pe baze actuariale pentru limitele de despăgubire stabilite de reglementările în vigoare, astfel încât să garanteze permanent îndeplinirea obligațiilor asumate față de asigurați.
„Răspunderea civilă auto este o asigurare obligatorie reglementată în toate țările, este o asigurare de protecție pentru terți și nu este nicidecum o taxă, ci o modalitate de protecție materială și socială”, a declarat Angela Toncescu, președintele CSA.

D.B.

Taguri: , , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor