RCA se va putea plăti în rate lunare

Reactualizat la:
RCA se va putea plăti în rate lunare
RCA se va putea plăti în rate lunare, iar contractul de asigurare se va reînnoi automat potrivit unui proiect de lege prezentat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Această măsură prezintă o serie de avantaje, dar va avea și ceva dezavantaje. În primul rând, prețul pentru plata în rate lunare va fi ceva mai mare decât cel practicat pentru o plată integrală. Totodată, suma aceea mare de plată nu va mai deveni o povară întrucât costul ei va fi împărțit în mod egal pe toată durata unui an.

Proiectul legii RCA va ajunge pe 24 februarie în comisia de buget finanţe de la Senat. Ultima formă prezentată de ASF asigurătorilor şi brokerilor din asigurări arată că poliţa de asigurare auto obligatorie RCA va putea fi plătită în tranşe, dar nu mai mici de 30 de zile, în baza unui contract anual cu prelungire automată. Acesta poate fi reziliat la cererea asiguratului pe baza unei cereri depuse cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea acestuia.

Totodată, în cazul în care proiectul va trece de Parlament, legea ar trebui să prevadă o serie de elemente clare. Spre exemplu ce se va întâmpla dacă asiguratul nu va plăti rata lunară. Polița ar putea continua să fie valabilă, iar asiguratorul ar putea executa silit asiguratul sau polița devine nulă, ceea ce înseamnă că vom avea un RCA lunar. În momentul de față doar unele instituții de credit și doar în anumite condiții oferă clienților posibilitatea plății asigurării RCA în 6 rate lunare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !