RCM Timisoara pleaca la drum în 2013 cu un buget de doua milioane de euro

De M. Hoster
Reactualizat la:
Dan Dinu
Dan Dinu
Cu un titlu de campioană în buzunar, RCM mvt Timişoara se pregăteşte pentru un an 2013 şi mai plin de evenimente şi succese. O echipă “modernizată”, Cupa Challenge, şi posibil un nou stadion, toate acestea dublate de un buget record de două milioane de euro sunt punctele de pornire pentru noul an la cea mai bună echipă din judeţ şi din Timişoara.

Dan Dinu, principalul finanţator al echipei are gânduri mari pentru 2013. Bugetul total al echipei este de două milioane de euro, iar aici sunt incluse şi posibilele investiţii pentru reabilitarea stadionului CFR, bătrăna arenă de la Gara Mare fiind vizată pentru “transferul” RCM pe un stadion mai central. Acesta trebuie adus la standarde internaţionale special pentru meciurile din Cupa Challenge.

Cum în 2012 totul a mers foarte bine în relaţia cu autorităţile, Dan Dinu speră că îi va avea aproape pe reprezentanţii Primăriei şi ai CJT şi în perioada următoare.

“Pregătim pentru anul viitor o echipă puternică. Vrem să ne batem la titlu în anii următori şi vă promit că Timişoara va fi mândră de comportarea noastră în Cupa Challenge. Vrem să depăşim faza grupelor. Ne-am dori să jucăm pe CFR, acolo urmând să şi investim bani pentru reamenjarea terenului şi aducerea acestuia la standarde internaţionale. Am încredere în primarul Robu că se va ţine de cuvânt. Până acum a făcut-o şi suntem foarte mulţumiţi de relaţia cu autorităţile locale şi judeţene“, a declarat Dan Dinu.

Ca dovadă că echipa campioană are planuri adevărate este şi faptul că aceasta va suferi modificări majore de componenţă. Se va renunţa la 11 jucători, dar vor veni alţi 9 componenţi de valoare certă.

Cea mai mare pierdere pentru club este plecarea lui Paula Kinikinilau. Singura bucurie legată de echipierul lui RCM este că el va pleca la o formaţie de top din Australia, ţară unde rugby-ul este la un nivel de top. De asemenea, un alt “sudic”, Ben Tuiatua doreşte să se întoarcă acasă, acolo unde îi este familia. Vor mai pleca Paul şi Ciprian Borzaş, Bizo, Zaibă, Roşu, Iftode, Bianu, Stamatin şi Bradu.

Locul lor va fi luat de alţi nouă componenţi, jucători de valoare certă. “Vom aduce 9 jucători de valoare în această iarnă pentru că avem nevoie de un lot de 30 de jucători de valoare apropiată. În Challenge Cup vom avea meciuri tari cu echipe din Franța și Anglia dar noi ne fixăm un obiectiv îndrăzneț de a trece de grupe”, a mai declarat Dinu. Cu opt dintre aceştia discuţiile sunt ca şi finalizate, iar printre cei care vor veni în Banat se numără şi un internaţional sud-africa. Doar doi dintre cei contactaţi sunt români

 

Cunoştinţele sud-africane, în slujba RCM Timişoara

 

Preparatorul fizic al campioanei, Bogdan Almăjan, împreună cu colegul său George Radu, vor avea o lună ianuarie extrem de plină. Ei vor pleca în Africa de Sud pentru a deprinde din tainele acestui sport. “Vom sta câteva zile la Institutul de Știință Sportivă din Africa de Sud, unde vom afla multe despre pregătirea fizică și recuperatorie. Apoi vom merge în cantonamentul echipei Stormers unde vom încerca să ne însușim cât mai multe. Este o oportunitate deosebită pentru noi să participăm la acest curs extraordinar la un Institut performant care se ocupă de 2.000 de sportivi de top. Apoi să mergi în cantonamentul unei formaţii cum este Stormers, este cu adevărat un privilegiu”, a declarat Bogdan Almăjan.

 

Trei cantonamente, meciuri de pregătire internaţionale

 

Deja clasica pregătire desfăşurată la Valea lui Liman va fi dublată în această iarnă de două noi cantonamente. Acestea vor avea loc, primul, la Arsenal Park Orăştie, iar cel de-al doilea în Turcia, în Antalya. “Acolo ne vom antrena împreună cu câteva echipe din Rusia şi din Georgia. Măcar acolo vom avea adversari de pregătire. Problema este că în România echipele nu se prea înghesuie să joace cu noi! Poate suntem prea puternici!”, spunea Dan Dinu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !