RCM Timisoara se desparte de antrenorul secund, dar la echipa a revenit Kinikinilau

De M. Hoster
Dan Dinu a fost ales membru în biroul de conducere al Federaţiei Române de Rugby
Dan Dinu a fost ales membru în biroul de conducere al Federaţiei Române de Rugby
Timişoara va fi în sfârşit reprezentată în board-ul de conducere al rugby-ului românesc. Dan Dinu a fost ales membru în biroul de conducere al Federaţiei Române de Rugby. “Mi se pare normal ca Timişoara să aibă un reprezentant în Biroul Federal, acea parte a Federaţiei ce ia deciziile legate de soarta rugby-ului”, a declarat, marţi, Dan Dinu, principalul investitor în cadrul RCM MVT Universitatea de Vest Timişoara.

Dinu recunoaşte că nu şi-ar dori o pălărie mai mare dect cea de acum. “Nu sunt încă familiarizat cu structura organizatorică. Vreau să am câteva deplasări în ţară. Consider că e nevoie de două direcţii de dezvoltare la nivelul FRB, una legată de seniori, una de copii şi juniori. Nu îmi doresc o funcţie mai mare în cadrul Federaţiei, nu cred că am timpul necesar pentru a mă ocupa.

Sun activităţile mele cotidiene, cele curente, legate de activitatea firmei pe care o conduc, de implicarea mea în rugby-ul timişorean”, a continuat Dinu. Conform acestuia, nu este prea plăcut că la ultimele alegeri federale competiţia a fost destul de subţire, mai precis (aproape) post pe post. Totuşi, “Alin Petrache este persoana potrivită pentru acel post”, a mai spus Dinu.

El are proiecte mari pentru viitorul acestui sport. Dinu vorbeşte de două direcţii pe care le va aborda, una pe termen scurt, legată de seniori, dar şi despre una pe zece ani care să abordeze problematica atragerii copiiilor şi tineretului spre acest sport. “Trebuie să asigurăm baza de selecţie pentru echipele româneşti. Noi preferăm să aducem jucători de afare din cauză că în ţară nu avem alţii mai buni”, a mai declarat Dan Dinu.

 

Pleacă antrenorul secund, se întoarce Kinikinilau

 

Conducerea administrativă a anunţat cu regret despărţirea de antrenorul secund Marthinus Linee. “Vă anunţăm că ne-am luat adio de la secundul Marthinus Linee. El a fost nevoit să renunţe din cauza unor probleme medicale, a suferit un atac cerbral ce nu-i mai permite să desfăşoare activităţi ca şi secund. El va părăsi ţara, vom căuta o soluţie de înlocuire. Sper ca până săpt viitoare să avem asigurat numele secundului. Ne pare rău, la Timişoara, cu antrenorii formam o familie. El făcea parte din această familie, dar problemele de sănătate sunt mai importante”, a anunţat Dinu.

Vestea bună care a reuşit cât de cât să mai reducă din impactul celei legate de plecarea lui Linee este că unul dintre cei mai buni jucători care au evoluat la Timişoara va reveni la echipă. “Am reuşit să îl convingem pe Kinikinilau să vină înapoi. Am dorit ca el să continue. ne-am dorit mult acest lucru, a fost una din solicitările lui Chester Williams”, a menţionat Dan Dinu.

“Mă simt bine să revin la Timişoara, a fost o decizie grea şi m-am lăsat greu convins. Au influenţat mult mail-urile pe care domnul Dinu mi le-a trimis. Nu ştiu dacă echipa de acum e mai bună, doar ce am ajuns aici. Ca şi obiectiv îmi propun să câştigăm din nou campionatul”, a declarat Paula Kinikinilau.

Patronul clubului a mai spus că revenirea lui Paula este importantă în primul rând pentru rugby-ul românesc, el fiind eligibil pentru naţională.

Tuiatua, un alt jucător trecut pe la Timişoara este, de asemenea, in atenţia clubului. De asemenea, mai sunt discuţii cu un centru neozeelandez ce joacă în Japonia.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !