RCS & RDS nu a primit licență să distribuie curent

Reactualizat la:
18Comentarii
RCS & RDS nu a primit licență să distribuie curent
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a respins solictarea de acordare a licenței de distribuție a energiei electrice pentru RCS & RDS.

ANRE a emis un comunicat de presă în care anunță respinge acordarea licenței pentru firmele Delalina SRL și Foto Distribuție SRL, din grupul RCS & RDS.

„În baza prevederilor art. 5, alin (1) lit a) din Legea nr. 160/2012, Comitetul de reglementare al ANRE a hotărât respingerea solicitării societăților DELALINA SRL și FOTO DISTRIBUŢIE SRL de acordare a licenței pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice.

Comitetul de reglementare a întemeiat această decizie pe baza prevederilor art. 27 alin. (5) din Regulamentul pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice (Regulament), aprobat prin Ordinul ANRE nr. 12/2015, având în vedere neîndeplinirea de către societatea DELALINA SRL a condițiilor prevăzute la art. 23 alin. (2) lit. g), art. 23 alin. (2) lit. i) și art. 29 alin. (1) lit. b) și c) din Regulament și, respectiv, de către societatea FOTO DISTRIBUŢIE SRL a condițiilor prevăzute la art. 23 alin. (2) lit. i) și la art. 29 alin. (1) lit. b) din Regulament.

În mod consecvent cu respectarea principiilor și dispozițiilor legislației primare și prevederilor contractelor de concesiune încheiate de statul român, ANRE apreciază că a luat singura decizie permisă de cadrul legislativ în vigoare” se arată în comunicatul ANRE.

„În septembrie 2015 au fost solicitate licențele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea și, respectiv, în vecinătatea municipiului Timișoara. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu permite însă prestarea acestui serviciu în lipsa aprobării operatorilor de distribuţie care prestează în prezent serviciul în fiecare zonă. Companiile din grupul RCS & RDS au demarat procedurile pentru contestarea actelor ANRE care contravin legii şi Constituţiei”, transmitea compania RCS & RDS.

 

 

 18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor