RCS&RDS, demersuri pentru obtinerea licentelor de distribuire a energiei electrice

6Comentarii
RCS&RDS, demersuri pentru obtinerea licentelor de distribuire a energiei electrice
Două companii ale grupului RCS & RDS au în prezent în desfășurare proiecte de dezvoltare a unor rețele de distribuție a energiei electrice, a căror implementare va duce la reduceri de prețuri substanțiale pentru consumatori, promite compania într-un comunicat de presă.

„În septembrie 2015 au fost solicitate licențele necesare pentru două proiecte pilot situate în municipiul Oradea și, respectiv, în vecinătatea municipiului Timișoara. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) nu permite însă prestarea acestui serviciu în lipsa aprobării operatorilor de distribuţie care prestează în prezent serviciul în fiecare zonă. Companiile din grupul RCS & RDS au demarat procedurile pentru contestarea actelor ANRE care contravin legii şi Constituţiei”, transmite compania.

În 2014 şi 2015, ANRE a condiţionat eliberarea licenţelor solicitate de către companiile din grupul RCS & RDS de obţinerea acordului actualilor distribuitori din acele zone, care au incheiat contracte de concesiune a serviciului în legătură cu reţelele construite de stat. „Nici la momentul încheierii contractelor de concesiune, nici până în prezent nu a existat un monopol legal asupra serviciului de distribuţie a energiei electrice”, potrivit RCS & RDS.

Promit reduceri de preț

„În măsura în care barierele create de către ANRE sunt ridicate, reducerile de preţ pentru consumatori vor fi substanţiale, întrucât vom oferi un tarif de distribuție prin intermediul rețelelor noastre de 120 RON/MWh față de tarifele de 159,49 până la 188,2 RON/MWh percepute de distribuitorii concesionari”, anunță RCS & RDS.

Asocierea cu Primăria Oradea a căzut

În aprilie 2015, Primăria Oradea anunța un parteneriat cu RCS & RDS pentru energie electrică mai ieftină, dar acesta nu s-a realizat deoarece lipsea licența pentru distribuire.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor