Reabilitarea scolilor continua

Reabilitarea scolilor continua
Zece investitii, în valoare de 1,3 milioane euro, vor începe anul acesta. În cadrul programului guvernamental de reabilitare a învatamântului rural, în curând s-au finalizat lucrarile la doua scoli generale, cele din Magesti, respectiv din Bulz.

„Valoarea lucrarilor atinge suma de 195.000 euro”, ne informeaza purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, Daniel Negrean. În acest an, prin acelasi program, vor fi executate lucrari în alte zece unitati de învatamânt: Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan” din Oradea, Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcas” din Beius, scolile generale din Alesd, Valea lui Mihai, „Juhasz Gyula” din Oradea, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncusi”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, Grupul Scolar „Unirea” din Stei si Grupul Scolar Agricol „Horea” din Marghita.

Trei scoli noi

Din cele zece scoli, trei vor beneficia de constructii noi, iar la celelalte vor fi realizate lucrari de consolidare. Valoarea totala a programului este de 1.323.200 euro. Tot în acest an se finalizeaza si proiectul tehnic pentru Grupul Scolar Agricol din Salonta. În acelasi program vor fi incluse si investitiile care se vor realiza la Liceul Teoretic „Petofi Sandor” din Sacueni si Liceul Teoretic „Arony Janos” din Salonta.

Pentru scolile sarace

Un alt program benefic pentru învatamântul bihorean va continua si în acest an, respectiv „Programul de asigurare a facilitatii minime în zonele sarace”. „Prin acest program se urmareste alimentarea cu apa curenta, crearea grupurilor sociale, a instalatiilor termice si electrice în scolile în care aceste utilitati nu exista”, spune purtatorul de cuvânt al ISJ Bihor, Daniel Negrean. În 2005, prin acest program s-a realizat introducerea apei în 11 unitati de învatamânt. În 2006 va continua introducerea acestor facilitati în alte zece unitati scolare.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !