Reactorul 2 de la Cernavodă va fi pornit

Reactorul 2 de la Cernavodă va fi pornit
Reactorul 2 de la Centrala Nucleară Cernavodă va fi pus în funcţiune în aprilie, a anunţat ministrul Economiei şi Comerţului, Varujan Vosganian. De asemenea, lucrările la unităţile 3 şi 4 de la aceeaşi centrală vor fi finalizate în următorii şapte ani.

Potrivit strategiei energetice elaborate de Ministrul Economiei şi Comerţului, punerea în funcţiune a acestor unităţi va contribui la creşterea producţiei totale de energie electrică cu 25% până în 2014.

Pe 25 aprilie va începe programul de punere în funcţiune a unităţii 2 de la Centrala Nucleară Cernavodă. La începutul toamnei, acest reactor va funcţiona la capacitate maximă.

Ministerul Economiei şi Comerţului a început şi demersurile pentru a pune în funcţiune reactoarele 3 şi 4 de la aceeaşi centrală. Peste 2 miliarde de euro vor fi investite în aceste unităţi, iar programul se va întinde pe o durată de şase ani.

Hidrocentralele vor avea şi ele o contribuţie majoră la creşterea producţiei de energie electrică. “Faţă de situaţia actuală când avem fluctuaţii de climă, mă refer la producţia hidro, o producţie de 55-60 de terawaţi pe oră înseamnă că în 2014 va trebui să ajungem la o producţie de cel puţin 75-80 de terawaţi pe oră”, a declarat Varujan Vosganian.

Potrivit Ministerului Economiei şi Comerţului, în 2014, energia nucleară, hidro şi neconvenţională vor avea o pondere de peste 60% în totalul producţiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !