Realizări şi proiecte la Cetate

Realizări şi proiecte la Cetate
Inaugurata recent, Sala multifunctionala, din corpul J al Cetatii Oradea, a gazduit prima editie a Sesiunii de comunicari stiintifice initiata sub genericul „Cetatea Oradea – Poarta de intrare în Europa”.

Dumitru Noane, directorul Administratiei Cetatii, a facut oficiile de bun venit la eveniment. Cu toate ca asistenta a fost redusa, prezenta personalitatilor culturale a marcat importanta acestei prime sesiuni stiintifice.


Debutul sesiunii a fost dedicat prezentarii site-ului Cetatii, pagina web a celui mai important monument oradean, desi în constructie înca, propunând navigatorilor pe Internet o serie de informatii si date extrem de interesante. Link-urile cuprind, pe lânga descrieri ale edificiului, pagini de istorie, precum si diferite proiecte în derulare.

Vor si revista


Autorii acestui proiect doresc completarea, în decursul anului viitor, a site-ului cu pagini în limbile maghiara si engleza, pentru a facilita cunoasterea Cetatii unei sfere mult mai largi de vizitatori virtuali. Un alt obiectiv pe care organizatorii îl au în vedere este realizarea în decursul lui 2006 a unei reviste a Cetatii Oradea, care se doreste a avea un caracter trimestrial, la realizarea careia vor contribui numerosi specialisti în domeniu.


Dupa o scurta pauza, specialistii prezenti la aceasta manifestare au trecut la discutiile pe sectiuni, care vor continua si pe parcursul zilei de astazi. La finalul întâlnirii vor fi prezentate concluziile acestei prime editii a sesiunii.

Laura Voicu