Reapar medicii de şcoală

Reapar medicii de şcoală
DEVA – Deşi desfiinţate doar o perioadă scurtă din sistemul sanitar, cabinetele şcolare încep să revină în actualitate. Pe lângă cabinetele şcolare aflate în subordinea spitalelor la care sunt arondate, acum şi primăriile pot solicita înfiinţarea unor asemenea instituţii.

În judeţul Hunedoara sunt 20 de cabinete şcolare de medicină generală şi 10 cabinete de stomatologie, adresate exclusiv elevilor. Dan Magheru, directorul ASP Hunedoara, apreciază că necesarul este mai mare. „ Am avea nevoie de circa 30 de cabinete de medicină generală, şi de maxim 25 de cabinete stomatologice”. El subliniază însă că din toamnă administraţiile locale pot solicita către ASP înfiinţarea de cabinete şcolare care să fie susţinute financiar de primării.Prima solicitare în acest sens a venit deja de la primăria Petroşani.
La cabinetul şcolar de la Liceul pedagogic vin zilnic circa 20 de copii.Medicul de aici, dr. Alina Maier(foto), spune că cele mai întâlnite cazuri sunt traumatismele minore, virozele şi indigestiile. Faptul că un medic este permanent în preajma copiilor în timpul orelor, este în avantajul acestora.

Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !