Recensamantul agricol pe ultima suta de metri

Recensamantul agricol pe ultima suta de metri
Unii bihoreni au refuzat să ofere date recenzorilor sau chiar să-i primescă în gospodărie.

Se apropie finalul recoltării datelor de către recenzori de la exploataţiile agricole şi gospodăriile individuale.

Conform normelor în vigoare pe data de 2 decembrie a început operaţiunea de culegere în teren a datelor Recensamantului General Agricol, primul desfăşurat în Romania după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeana. 30 ianuarie este data limită de culegere a acestor date. După ultimele evaluări raportate, în judeţul Bihor procentul de gospodării recenzate se ridică la 74%. „În perioada care a mai rămas până la sfârşitul lunii ianuarie avem rugămintea la recenzori să mărescă ritmul gospodăriilor recenzate. Totodată îi rugăm pe reprezentanţii expoloataţiilor agricole şi gospodăriilor acolo unde nu au fost vizitaţi de recenzori să sesizeze acest fapt primăriilor”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Agricole Bihor.

Toate informaţiile obţinute în teren, de către recenzori pe baza declaraţiilor celor care desfăşoară activităţi agricole, au caracter confidenţial şi vor fi folosite numai în scopuri statistice. Recenzorii înregistrează suprafeţele agricole utilizate, efectivele de animale pe specii, maşinile şi echipamentele agricole, dar şi persoanele care desfăşoară activităţi agricole şi metodele de producţie agricolă.

În Bihor, în activitatea de recenzare sunt implicaţi 1.271 de persoane dintre care 101 sunt coordonatori la nivelul administraţiilor locale.

Probleme

Nu au lipsit însă nici incidentele. „Pe parcursul perioadei de recenzare recenzorii au întâmpinat dificultăţi confruntându-se cu refuzuri din parte gospodarilor de a le furniza date dau de a le restricţiona accesul în gospodării”, a spus directorul Direcţiei Agricole Bihor. Aceste persoane vor fi vizitate din nou de către recenzori până la sfârşitul perioadei de recenzare şi dacă şi atunci nu vor coopera sunt pasibili de amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 lei.
Scopul acestui recensământ, care se desfăşoară la nivelul întregii ţări, este de a asigura date statistice pentru fundamentarea politicilor naţionale în domeniul agricol, în concordanţă cu acquis-ul statistic comunitar, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună. 

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !