Recesamant agricol

1Comentariu
Recesamant agricol
În perioada 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011 se efectuează în toate unităţile administrativ-teritoriale recensâmantul general agricol.

Scopul acestei cercetari statistice de interes naţional este de a asigura date statistice pentru fundamentarea politicilor naţionale în domeniul agricol, în concordanţă cu acquis-ul statistic comunitar, comparabile la nivel internaţional, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolă Comună, prin înregistrarea suprafeţelor agricole utilizate, a efectivelor de animale pe specii, a maşinilor şi a echipamentelor agricole, a persoanelor care desfaşoară activităţi agricole, a metodelor de producţie agricolă, precum şi a dezvoltarii rurale.

La recensamantul general agricol se înregistrează toate unităţile care desfăşoară activitate agricolă, indiferent de tipul de proprietate şi de forma de organizare.

Unitatea de recenzare, în accepţiunea recensământului general agricol, este exploataţia agricolă individuală, societatea comercială, societatea/asociaţia agricolă, precum şi alţi utilizatori de suprafeţe agricole sau deţinători de animale.

Obiective

Recensamantul general agricol are ca obiectiv culegerea datelor şi obţinerea informaţiilor privind principalele caracteristici ale exploataţiilor agricole, cum sunt: identificarea în teritoriu a unităţilor de recenzare şi statutul juridic al acestora, utilizarea suprafeţelor agricole pe forme de administrare, suprafeţele agricole cultivate, plantaţiile viti-pomicole, irigaţiile, efectivele de animale, utilajele şi maşinile agricole, construcţiile cu destinaţie agricolă, persoanele care desfăşoară activităţi agricole.
Concomitent cu recensământul general agricol se desfăşoară o anchetă selectivă specială privind metodele de producţie agricolă.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor