Rechizite de la minister

ORADEA – Elevii care provin din familii cu venituri modeste au fost „sponsorizaţi”, de către Ministerul Educaţiei, cu un pachet de rechizite care acoperă necesarul pentru cel puţin un semestru de şcoală.

Pachetele de rechizite se acordă în baza Ordinului Ministerul Educaţiei numărul 3.224 din 14 februarie 2008 tuturor elevilor care au un venit pe membru de familie care nu depăşeşte 50% din salariul de bază minim brut pe ţară .

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor anunţa că vor fi acordate un număr de 17.920 de pachete cu rechizite pentru toate ciclurile de învăţământ preuniversitar pe baza dosarelor centralizate de fiecare şcoală. În funcţie de clasa în care este beneficarul au fost compuse patru tipuri de pachete cu rechizite.

 

Livrate fărăp întârzieri

Conform datelor furnizate de IŞJ Bihor au fost acordate un număr de aproximativ 2.500 pachete pentru clasa I, 7.000 pentru clasele II-IV, 6.500 pentru clasele V-VII şi 1.800 pacheţele pentru clasa a VIII-a. Licitaţia a fost organizată la nivelul IŞJ Bihor iar conform contractelor semnate livrarea a avut loc înainte de 15 septembrie.

Pachetele de rechizite au avut un traseu clar de la distribuitor către cele 9 centre de distribuţie stabilite în Bihor, iar de acolo către toate unităţile şcolare. Potrivit metodologiei valoare fiecărui pachet este de maxim 25 de lei pentru clasele primare şi de maxim 30 de lei pentru gimnaziu.

 

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase