Rechizite gratuite pentru peste 17.000 de elevi

Rechizite gratuite pentru peste 17.000 de elevi
Părinţii se bucură că programul derulat de Ministerul Educaţiei a continuat şi în acest an.

Peste 17.600 de elevi din Bihor vor primi în această toamnă rechizite şcolare gratuite printr-un program al Ministerului Educaţiei. Ministerul Educatiei a alocat în acest an 372.452 de lei pentru elevii din judeţul Bihor care au nevoie de rechizite. „Numărul cererilor a crescut de la 14.682, câte au fost anul trecut, la 17.676, în acest an. Cele mai multe solicitări au sosit de la centrele: Liceul Teoretic «Onisifor Ghibu» din Oradea (2.595), Grupul Şcolar Agricol Salonta (2.138), Colegiul Tehnic «Alexandru Roman» din Aleşd (1.972)”, a spus Florentina Crăciun, responsabil cu achiziţiile publice la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor. Potrivit acesteia, în Bihor 2.525 de beneficiari sunt din clasa I. De 6.876 de pachete vor beneficia elevi din clasele II-IV, 6.117 pachete vor primi elevi din clasele V-VII şi 2.158 de pachete vor primi elevii din clasa a VIII-a, cu situaţii materiale precare.

Conform metodologiei de acordare a rechizitelor, programul social se adresează elevilor care provin din familiile al căror venit mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.Potrivit datelor obţinute de la ISJ Bihor, valoarea unui pachet pentru un elev de clasa I este de 17, 68 de lei fără TVA, iar a celui pentru clasele II-IV este de 14, 30 de lei fără TVA. Pentru elevii din clasele V-VIII, pachetul are o valoare de 18, 95 lei fără TVA.


Componenţa pachetelor de rechizite

Pachetul de rechizite şcolare oferite de Ministerul Educaţiei pentru clasa I conţine două caiete tip I de 24 de file, două caiete tip II de 24 de file, un caiet special abecedar şi unul special de matematică, două caiete de matematică de 48 de file, două caiete de desen, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, un set de şase bucăţi de creioane colorate, un set de acuarele cu pensulă şi unul de beţişoare, o ascuţitoare, un ghiozdan, o riglă, un penar, o radieră şi o pungă de plastic.

Un elev din clasele II-IV va primi 11 caiete dictando de 48 de file, nouă de matematică, două caiete de desen, două creioane şi tot atâtea pixuri, un vocabular, o radieră, un penar, un set de creioane colorate, un set de acuarele cu pensulă, patru coperţi de caiet, o ascuţitoare, o riglă şi un şablon cu Harta României.

Ajutor pentru părinţi

Într-un pachet de rechizite şcolare pentru clasele V-VII vor intra două caiete dictando de 48 de file şi patru de 80 de file, trei caiete de matematică de 80 de file, trei caiete studenţeşti dictando de 80 de file, patru caiete studenţeşti de matematică de 80 de file, două caiete de biologie de 24 de file, două caiete de geografie de 24 de file, un caiet de muzică, unul de desen, o trusă de geometrie, o ascuţitoare, trei pixuri, o radieră şi două creioane.

În pachetul elevilor de clasa a VIII-a vor intra patru caiete dictando de 80 de file, trei de matematică de 80 de file, patru caiete studenţeşti dictando de 80 de file, şase caiete studenţeşti de matematică (80 de file), două caiete de biologie şi două de geografie de 24 de file, un caiet de muzică şi de desen de 24 de file, cinci creioane, patru pixuri, o radieră şi o ascuţitoare.

„Imediat ce am aflat că programul Ministerului va continua, am depus cerere. Nu cred că vor ajunge aceste rechizite pe întreg anul şcolar, însă este o economie pentru noi, mai ales că nu avem bani nici de mâncare”, a declarat Rozalia N., mama a doi elevi din ciclul gimnazial din Bihor.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !