Recirculare în punctele termice, „cu porţia”

De Cristina Ghilea
3Comentarii
Termoficare a planificat montarea a peste 5.000 de metri de conductă pentru recircuare
Termoficare a planificat montarea a peste 5.000 de metri de conductă pentru recircuare
La finalul acestui an, în jur de 80% dintre punctele termice ale Termoficare SA vor avea sisteme de reciculare funcţionale.

Calvarul apei reci curgând minute în şir prin robinetul de apă caldă ar putea înceta pentru câţiva dintre clienţii Termoficare SA, din Rogerius. Compania are în lucru montarea de reţele de recirculare la trei puncte termice, care alimentează cu termie câteva zeci de scări de bloc.

„Termoficare SA a planificat pentru 2016 montarea a peste 5.000 de metri de conductă pentru recircuarea apei, pe investiţii proprii. Punctele termice din Rogerius au figurat în programul de modernizare, studiul de fezabilitate pentru ele e gata din 2013. Electrocentrale SA lansase deja procedura de achiziţie pentru ţeava necesară iar noi, Termoficare SA am preluat lucrarea”, spune Dan Creţu, purtător de cuvânt al Termoficare SA.

Reţea inutilizabilă

Punctele termice 111, 113 şi 116 sunt prinse în programul de lucrări al Termoficare SA din acest an. „Execuţia acestor lucrări este necesară datorită faptului că reţelele de distribuţie sunt vechi şi prezintă un grad ridicat de uzură, ceea ce conduce la pierderi mari de agent termic secundar. De asemenea, reţeaua de recirculare apă caldă de consum este în mare parte inutilizabilă, datorită faptului că prezintă multe spărturi”, transmite societatea, justificând investiţia.

Pe baza proiectelor tehnice relizate pentru modernizarea acestora, în anul 2013 Electrocentrale Oradea SA a achiziţionat 2560 ml de coducta PEX în vederea realizării recirculării apei calde. În 2013, Termoficare Oradea a cesionat de la Electrocentrale Oradea SA contractul de furnizare PEX. Pentru continuarea lucrărilor, în anul 2016 au fost reactualizate proiectele tehnice conform HG 28 şi, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare, vor începe lucrările de execuţie. Data estimată pentru finalizarea proiectului este 30 decembrie 2016.

Peste 4300 de persoane

După finalizarea lucrărilor, recircularea va fi funcţională pentru 83 noi scări de bloc şi aproximativ 4300 locatari, astfel:

– PT 111 – 21 scări

– PT 113 – 25 blocuri

– PT 116 – 37 blocuri.

În viitor, în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului secundar de distribuţie energie termică în Municipiul Oradea”, urmează să fie reintrodusă recircularea apei calde pentru un total de 51 de puncte termice. La finalul acestui an, în urma lucrărilor din surse proprii ale Termoficare SA, puţin peste peste 80% dintre punctele termice din oraş vor avea sisteme de reciculare funcţionale.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor