Reclama butelii in neregula

Mai mulţi orădeni s-au adresat Jurnalului bihorean printr-o scrisoare în care reclamă nereguli la buteliile de aragaz distribuite la domiciliu.

„În urmă cu un an când transportul de butelii de la Petrom  fost privatizat, mai mulţi şoferi au fost puşi pe liber, fie ca incompetenţi, fie că nu şi-au făcut datoria”, se spune în scrisoarea semnată în numele mai multor pensionari orădeni de Petru Bradea.

Aceştia şi-au făcut rost de maşini carosate pe care le-au umplut cu 25 – 50 de butelii şi pe care le încarcă la Chistag, unde au reuşit să-şi aducă o staţie de încărcare. În buteliile lor, încărcarea este de 7 – 8 kilograme, dar preţul este acelaşi ca la Petrom. „Problema este că cetăţenii oraşului sunt înşelaţi de aceşti aşa-zis «piraţi» pentru că că buteliile Petrom au 12,5 kg şi preţul este cam acelaşi”, scriu pensionarii.

Semnatarii scrisorii se întreabă „cum au putut să-şi desfăşoare activitatea aceşti «piraţi» timp de un an de zile fără ca cineva să-i oprească şi să-i verifice”.

Verificări

Sebastian Secoşan, comisarul-şef al CJPC Bihor spune că anterior perioadei de desfăşurare a tematicii de control au fost primite sesizări de la consumatori referitoare la greutatea buteliilor, motiv pentru care în timpul desfăşurării acţiunii tematice de control s-a acordat o atenţie deosebită acestui aspect, la fiecare operator economic fiind verificată prin sondaj greutatea buteliilor.

„La unul dintre operatorii economici verificaţi, la cântărirea prin sondaj, au reieşit abateri negative de 0,15 kg, 0,20 kg, care se încadrau în abaterea declarată de operatorul economic de + 0,5 kg, dar care nu respectă prevederile HG 530/2002 ca abaterea medie negativă să nu depăşească 1,5 % din greutatea totala a produsului”, a declarat comisarul-şef al CJPC Bihor.

D.B.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !