Reclamată de o colegă profesoară

ORADEA – La bacalaureatul din 2005 s-a înregistrat şi o reclamaţie între cadre didactice. Profesoara Veronica Mihail, supraveghetoare la Grupul Şcolar „Octavian Goga”din Marghita, a sesizat că o colegă de la Grupului Şcolar „Horea” din Marghita, împărţea fiţuici unor elevi, aşa cum mai făcuse şi la probele de română şi de matematică.

Supraveghetoarea a înaintat reclamaţia la şeful comisiei de bacalaureat de la Grupul Octavian Goga (un profesor de la Universitatea Oradea) şi la Inspectoratul Şcolar Judeţan Bihor, notând modul în care au fost „ajutaţi” absolvenţii.
Liliana Antonescu a declarat că reclamaţia, ca şi cele care vor veni ulterior, va fi tratată cu toată atenţia, mai ales că semnatarul îşi asumă responsabilitatea sesizării.

„O comisie de anchetă formată din cinci membri, inclusiv juristul instituţiei, va verifica toate aspectele semnalate, urmând să audieze celelalte cadre didactice prezente în acea şcoală”, a asigurat inspectorul general. Dacă reclamaţia se adevereşte, profesoara vinovată va fi cercetată de Parchet, iar candidaţilor ajutaţi le va fi anulat examenul”, a precizat şeful IŞJ Bihor, Liliana Antonescu.

„Am făcut câteva deplasări la Marghita, chiar şi în ziua în care se presupune că s-au dat subiecte rezolvate. Nu înţeleg de ce nu ne-au spus atunci.

Ne.au anunţat la finalul examenului de bacalaureat”, a declarat după câteva zile inspector şcolar general adjunct, Dorel Luca. Dat fiind că nu s-au găsit probe iar liceenii nu au avut niciun interes să confirme o fraudă care le-ar fi anulat şi lor examenul.

Cristian Horgos

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !