Reclamaţiile poliţiste faţă de Saşa Cercel, respinse

1Comentariu
Reclamaţiile poliţiste faţă de Saşa Cercel, respinse
Inspecţia CSM a absolvit-o pe procuroarea Saşa Cercel (foto centru) privind „epitetele” cu care i-ar fi catalogat pe nouă poliţişti salontani în timpul cercetărilor privind plângeri faţă de comisarul Alexandru Roxin (foto dreapta) şi încă un subcomisar pentru purtare abuzivă.

Reclamaţiile depuse la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de către poliţiştii salontani audiaţi au fost verificate de Serviciul de Inspecţie Judiciară pentru procurori din cadrul CSM, care a decis că „epitetele” adresate poliţiştilor de către procuroarea orădeană nu se încadrează la abateri disciplinare.

„Soluţia dată de Serviciul de Inspecţie Judiciară pentru procurori, în cazul procuroarei Saşa Cercel (foto centru),, în urma unor articole de presă, nu a fost încă motivată, însă din anchetă a reieşit că nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei abateri disciplinare, aşa cum prevede Statutul magistraţilor”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al CSM, judecătorul Cecilia Morariu (foto stânga)

          Procurorul Saşa Cercel (foto centru), din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, a fost reclamată în decembrie la CSM şi la Parchetul Suprem privind comportament abuziv şi limbaj trivial, după ce i-ar fi făcut în fel şi chip pe mai mulţi poliţişti.

Procuroarea a declarat săptămânalului bihorean care a pus povestea pe tapet că mai ridică vocea în timpul audierilor, însă fără a adresa injurii. Anul trecut, procuroarea Saşa Cercel a mai fost sancţionată cu 15% din salariul pentru o lună pentru apelativele folosite faţă de o avocată orădeană.

          Şeful Poliţiei municipiului Salonta, comisarul Roxin (foto dreapta), şi opt subalterni s-au plâns de limbajul din timpul anchetei, cât şi pentru că ar fi fost puşi să aştepte aliniaţi, trei ore, în biroul său, în faţa unor infractori, pentru recunoaştere din grup.

 

Poliţist aprig

 

Poliţiştii erau audiaţi privind două plângeri faţă de şeful Poliţiei Salonta privind purtare abuzivă. O reclamaţie aparţine unei femei care susţinea că Roxin ar fi pălmuit-o în timpul unei audienţe, aceasta în condiţiile în care fratele şi fostul soţ al reclamantei, ambii recidivişti, îi purtau pică comisarului Roxin.

Iar altă reclamaţie aparţine lui Viorel Andrişca, ridicat în vară de poliţiştii salontani dintr-un motel din Mădăras în urma unei sesizări de scandal.

În urmă cu câţiva ani, Alexandru Roxin (foto dreapta) a mai fost acuzat de jurnalistul Sorin Petrache că l-ar fi bruscat, distrugându-i şi reportofonul în timpul unui interviu incomod.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor