Recomandari la cumpararea de antigel

1Comentariu
Recomandari la cumpararea de antigel
Antigelul şi lichidul de parbriz trebuie achiziţionate doar din locuri autorizate.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor face o serie de recomandări soferilor şi posesorilor de autovehicule, la achiziţionarea antigelului şi lichidului pentru spălarea parbrizelor. „Acestea trebuie achiziţionate numai din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), care pot fi folosite în cazul unei eventuale reclamaţii”, a precizat Sebastian Secoşan, comisarul-şef al CJPC Bihor.

Recomandări

CJPC recomandă consumatorilor ca operaţia de schimb a lichidului antigel să fie făcută ăn service-uri autorizate. Trebuie achiziţionat lichidul antigel recomandat de producător sau unul echivalent tehnic, conform cărţii tehnice a autovehiculului. „Este obligatoriu ca ambalajul produsului să conţină datele producătorului, importatorului sau distribuitorului (numele sau denumirea comercială ori marca de comerţ, adresa completă şi numărul de telefon)”, a subliniat şeful CJPC Bihor.

Recipientele produselor trebuie să fie prevăzute cu sistem de închidere de siguranţă pentru copii şi cu o indicaţie tactilă de pericol. Instrucţiunile de utilizare, frazele de risc (atenţionările de evitare a anumitor pericole) şi frazele de prudenţă (măsurile de precauţie speciale) trebuie citite cu atenţie. Trebuie evitată achiziţionarea acestor produse în ambalaje asemănătoare celor pentru produse alimentare, hrană pentru animale, produse medicinale sau cosmetice. Astfel de produse nu trebuie ţinute în dulapuri sau rafturi aflate la îndemâna copiilor.

D.B.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor