Recomandări pentru siguranţa cumpărărturilor on-line

Reactualizat la:
Fiţi precauţi la cumpărături
Fiţi precauţi la cumpărături
Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor incidente cumpărăturilor on-line, Poliţia Română vă recomandă: să nu furnizaţi Codul Numeric Personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii.

Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin Internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.

Examinaţi feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

Asiguraţi-vă că modal ce metodă de plată preferă vânzătorul şi unde solicită plata. Evitaţi serviciile de transfer rapid de bani, indiferent de măsurile de protecţie care vi se vor prezenta.

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-ul fraudulos primit prin e-mail.

SURSA: POLIŢIA ROMÂNĂ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !