Recomandările pompierilor pentru sărbători liniştite

De Alexandru Guiaș
Recomandările pompierilor pentru sărbători liniştite
În scopul protejării vieţii şi bunurilor cetăţenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte bihorenilor obligativitatea de a respecta măsurile de apărare împotriva incendiilor, acordând în această perioadă o atenţie deosebită instalaţiilor de brad şi elementelor decorative electrice.

De asemenea, celor care merg la biserică pentru slujbele religioase organizate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, pompierii le recomandă:

  • să nu blocheze cu autoturismele căile de acces spre lăcaşele de cult sau hidranţii stradali, pentru a permite echipajelor de pompieri să intervină în cazul producerii unei situaţii de urgenţă;
  • să nu introducă în lăcaşul de cult lumânări aprinse, numai în spaţiile special amenajate din afara clădirii; să nu forţeze intrarea în incinta bisericilor peste capacitatea acestora;
  • să se asigure că există căi de evacuare a persoanelor din clădire, pentru a le utiliza într-o situaţie de urgenţă;
  • în cazul producerii unui început de incendiu, să își păstreze calmul, să nu producă panică,
  • să nu se împingă şi să evacueze în ordine spaţiul respectiv, utilizând căile de evacuare marcate; dacă se observă un fenomen care poate produce o situaţie de urgenţă, se anunţă personalul administrativ responsabil, fără a produce panică.


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !