Recomandati de Senat

Liana Antal
Liana Antal
Senatul a aprobat în şedinţă recomandările Facultăţii de Medicină şi Farmacie urmare a solicitării Spitalului Clinic Judeţean Oradea cu privire la desemnarea unor şefi de secţie clinică, se arată într-un comunicat la Universităţii Oradea.

Recomandările Senatului sunt: OB I – Conf.univ.dr. Antal Liana;OB II – Conf.univ.dr. Chitulea Petru, OB III – Conf.univ.dr. Pop Tiberiu: Neonatologie – Conf.univ.dr. Filip Floare, A.T.I.- O.G. – Conf.univ.dr. Teodorescu Petre

În comunicatul remis redacţiei se spune că membrii Consiliului de administraţie au dezbătut şi avizată Metodologia de aprobare a solicitării de prelungire a activităţii cu un an şi menţinerii calităţii de titular în învățământ şi/sau cercetare. „Elaborarea acestei metodologii vine ca urmare a apariţiei OUG. 21 din 30.05.2012, privind modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale. OUG prevede că, prin excepţie, în cazul în care instituţiile de învăţământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pot hotărî menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau cercetare în baza evaluării a perfomanţelor academice, după o metodologie stabilită de senatul universitar.

Aprobarea solicitării de prelungire a activităţii în cadrul Universităţii din Oradea şi menţinerii calităţii de titular în învăţământ şi/sau cercetare se face în acord cu îndeplinirea de către solicitant a condiţiilor minimale privind rezultatele în plan didactic, al cercetării științifice/creaţiei artistice şi a dezvoltării instituţionale aflate în vigoare în Universitatea din Oradea și a disponibilităţii postului în statul de funcţiuni al departamentului în care solicitantul urmează să-şi desfăşoare activitatea didactică şi/sau de cercetare ştiinţifică în următorul an universitar, atunci când postul nu poate fi acoperit de ceilalți titulari ai facultăţii, conform prevederilor legale în vigoare”, susţin universitarii orădeni.

Tot cu acest prilej a fost validată asistent universitar dr Dana Carmen Zaha în locul conf.univ.dr. Ovidiu Burtă de la Facultatea de Medicină şi Farmacie care a demisionat pentru că a preluat funcţia de director al Departamentului de Pregătire Rezidenţiat. A fost înregistrată şi demisia şefului de lucrări dr. Gabriela Câmpan de la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură. Aceasta a demisionat deoarece ocupă funcţia de director interimar al Departamentului de Cadastru-Arhitectură din cadrul facultăţii. „Având în vedere că facultatea nu avea alţi candidaţi pe listele de rezervă se vor organiza alegeri”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !