Reconciliere între COSR şi ANS

ORADEA, IZVORANI – Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, doreşte să realizeze „o reconciliere istorică” între organismul pe care îl conduce şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

ANS a organizat în acest sens o consfătuire comună de lucru la Izvorani, la care au participat directori şi secretari ai celor două organisme, precum şi directorii Direcţiilor Judeţene pentru Sport din întreaga ţară. Au fost prezenţi Octavian Belu, Ioan Dobrescu, Artur Hoffman, Ioan Pandele, etc. Directorul DSJ Bihor, Ionel Bungău, apreciază că s-a intenţionat o „normalizare, o armonizare a relaţiilor dintre ANS şi COSR, similară oarecum cu cea de pe plan local, dintre DSJ Bihor şi CS Crişul”. Pentru prima oară în ultimii ani, cele două organisme naţionale care conduc sportul românesc beneficiază de finanţare comună.

„Obsesia medaliilor”

„L-am auzit pentru prima oară pe Octavian Belu afirmând că „încercăm să scăpăm de obsesia medaliilor olimpice”. Sportul românesc încearcă acum actuală să se conformeze preceptului european conform căruia esenţa sportului constă în sănătatea naţiunii. Din nefericire, baza de masă a sportului este ca şi inexistentă la ora actuală în România. La noi s-a pus accentul în ultima perioadă doar pe sportul de performanţă, ajungându-se acum la o criză acută de practicanţi ai sportului, la majoritatea ramurilor sportive. Nu mai există o bază a piramidei, din rândurile căreia să se selecteze sportivii de performanţă”, a afirmat Ionel Bungău.

Directorul DSJ Bihor a afirmat că va face o identificare a tuturor organismelor din judeţ care beneficiază de CIS (Certificat de Identitate Sportivă). „Avem semnale că nu toate firmele care au CIS-uri se ocupă efectiv de sport, folosindu-se de acel CIS pentru a beneficia de alte avantaje. Aşa cum s-au dat, acele CIS-uri pot fi la fel de uşor şi retrase”, a avertizat Ionel Bungău.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !