Recons preia curăţenia şi serviciile de prim ajutor la bazinul din Subcetate

De Diana Dutu
Recons preia curăţenia şi serviciile de prim ajutor la bazinul din Subcetate
Aleşii locali au decis atribuirea directă a acestor servicii, pe următorii doi ani, societăţii din subordinea CLM.

ARAD. Consiliul Local Municipal a stabilit, în şedinţa ordinară din iulie, termenii în care Primăria poate atribui direct companiei Recons serviciile de salvare, de prim ajutor, de curățenie și de întreținere și tratare a apei din bazine la Bazinul de înot din Subcetate. Acordul-cadru se va încheia pe o perioadă de doi ani, aloarea totală a acestuia fiind de minimum 400.000 lei cu TVA și de maximum 4.000.000 lei cu TVA.

De la deschiderea bazinului pentru public (mijlocul lunii mai a acestui an) până acum, de aceste servicii s-au ocupat angajaţii de la Baze Sportive, însă numărul lor e insuficient şi nici pregătirea lor profesională nu e cea mai potrivită.

Salvamarul, îmbrăcat în roşu şi galben

Potrivit caietului de sarcini aprobat în CLM, se are în vedere prezența a minim unei persoane, pe toată durata programului de funcționare a bazinului de înot. Salvamarul trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani şi „e de preferat” să posede certificat de salvamar acvatic calificat. Echipamentele membrilor echipei de salvare acvatică vor fi de culoare roşie şi galbenă cu inscripţia „SALVAMAR”.

Principalele atribuţii ale salvamarului sunt: *deplasarea de urgenţă la locul solicitat, salvarea accidentatului şi/sau a bolnavului, acordarea primului ajutor medical, transportarea şi predarea acestuia pentru a fi preluat de personalul medical de specialitate; *patrularea preventivă în zona bazinelor.

Curăţenie şi întreţinere

Pentru întreținerea apei din bazine se vor folosi următoarele substanțe: clor lichid, dezinfectant piscine, gehonol, Ph minus 51%, substanțe împotriva algelor (algenex), Inox clear, no phos lichid, pastile verificare parametri apa bazine (pentru tratarea apei), filter cleaner şi oxidur (pentru tratarea și dezinfectarea filtrelor).

În ceea ce priveşte serviciile de curăţenie, sunt vizate atât zona bazinelor, cât şi zona vestiarelor şi a tribunelor, zonele administrative și zonele exterioare ale clădirii. Se are în vedere curățenia pe suprafețele de gresie și faianță (inclusiv din bazine), în holul de intrare, în grupuri sanitare, la vestiare și dușuri, dar şi curățarea totală a celor două bazine, întreţinerea curăţeniei în zonele verzi şi parcare.

Program şi tarife

Aşa cum v-am mai informat, programul de funcționare a bazinului din Subcetate este următorul: *luni, între orele 14.00-21.30 (14.00-16.00 cursuri înot cu antrenor; 16.00-18.00 cluburi sportive, polo; 18.30-21.30 public-program de seară); *de marți până vineri, între orele 8.00-21.30 (8.00-13.30 public-program de dimineață; 14.00-16.00 cursuri înot cu antrenor; 16.00-18.00 cluburi sportive, polo; 18.30-21.30 public-program de seară); *sâmbătă–duminică, între orele 8.00-19.00 (8.00-11.00 public-program de dimineață; 11.30-15.00 cluburi sportive, polo; 15.30-19.00 public-program de seară).

Preţul unui bilet porneşte de la 5 lei şi poate ajunge până la 25 de lei. Pentru adulţi, preţul unui bilet este 15 lei pentru accesul în baza de agrement în cursul dimineţii, respectiv 25 de lei, dacă aleg să vină la bazin seara. Elevii şi studenţii vor plăti 10 lei, în prima parte a zilei şi 15 lei seara, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani, 5 lei dimineaţa şi 10 lei seara. În ceea ce privește prețul abonamentelor, acesta este cuprins între 100 şi 350 de lei.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !