Reconversie profesională în Popeşti

Reconversie profesională în Popeşti
ORADEA – Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor (SLI) a demarat un proiect Phare în valoarea de 53.000 euro, bazat pe reconversia profesională a tinerilor şomeri din localităţile bihorene Popeşti-Voivozi. Contribuţia SLI în realizarea acestui proiect se ridică la 6000 de euro.

„Scopul acestui proiect este creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă din mediul rural, într-o fostă zonă minieră, unde un procent de peste 20 % din populaţia activă sunt tineri fără loc de muncă”, pune liderul de sindicat Ioan Ţenţ.

Proiectule e realizat în colaborare cu Primăria Popeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Grupul Şcolar Industrial Popeşti.

Primele cursuri
Pentru început vor fi organizate cursuri pentru calificare în meseriile de tâmplar şi tapiţer, pentru fiecare categorie fiind 14 locuri disponibile. Peste 10 specialişti din judeţul Sălaj se vor ocupa de instruirea tinerilor.

„Anul viitor dorim să pregătim tineri pentru prestări servicii în domeniul turismului. Colaborăm cu oameni de afaceri, mici producători şi echipe de constructori, pentru a-i ajuta pe tineri să-şi găsească un loc de muncă, la terminarea cursurilor”, explică Ioan Ţenţ.

Tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani, şomeri de cel puţin şase luni, dar şi cei de peste 25 de ani, şomeri de cel puţin un an, se pot prezenta la Liceul Popeşti, persoana de contact fiind Alexandru Duros, până în 15 aprilie, pentru depunerea documentaţiei. Pentru a se înscrie trebuie să prezinte copie după cartea de identitate şi dupăa carnetul de şomer sau cartea de muncă.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !