Record cu copii la pompieri, cu miza mare

Record cu copii la pompieri, cu miza mare
Pompierii stabilesc record de vizitatori, pentru o miză incuantificabilă: viaţa.

Pompierii bihoreni au centralizat datele privitoare la activităţile ce le vor desfăşura în mod special, pentru elevi, în cadrul Şcolii altfel, între 2 şi 6 aprilie a.c.

 Sala de clasă la ISU

Lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor, a informat că în această săptămână, toate sediile ISU din Bihor devin pentru cinci zile „sala de clasă” a preşcolarilor şi elevilor bihoreni.

Pompierii militari au conceput „o operaţiune complexă, cu o miză incuantificabilă din punct de vedere a satisfacţiei rezultatului final: viaţa copiilor noştri”. Operaţiunea pompierilor se derulează în cadrul campaniei „Să fim o naţiune pregătită” demarată de ISU Bihor şi care se referă la implementarea noţiunilor de supravieţuire în situaţii limită din viaţă (situaţii de urgenţă).

 Să învăţăm să ne protejăm

Proiectul „Şcoala altfel: Să învăţăm să ne protejăm” derulat la ISU Bihor vizează efectuarea unui set de acţiuni ample de pregătire a copiilor şi adolescenţilor, organizate pe ateliere de lucru.

Lt. Roşca a explicat că funcţie de vârstă, copiii vor fi învăţaţi cum să prevină producerea unor evenimente nefericite, cum să supravieţuiască în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi în acelaşi timp, ce înseamnă să trăieşti bucuria salvării vieţilor şi speranţelor oamenilor aflaţi în situaţii limită: „A şti ce să faci pentru a trăi şi a fi alături de cei care au nevoie de ajutor reprezintă cele mai valoroase lecţii predate în şcoala vieţii”.

90 de minute de instrucţie

Pompierii şi-au împărţit zilele din „Şcoala altfel” pe ore, alocând câte 90 de minute la mai multe grupuri de copii de aceeaşi vârstă o dată. Copiii şi adolescenţii vor fi instruiţi de pompieri cum să se comporte ca să nu îşi pună viaţa în pericol, ce pot face să îşi învingă frica şi să acţioneze în cazul în care flăcările sau apele revărsate sau un cutremur le ameninţă universul, ce trebuie să facă în caz de arsuri, tăieturi sau cum să îşi salveze fraţii, surorile, colegii ori prietenii în caz de sufocare (metoda Heimlich).

Pompierii militari din Bihor îşi exprimă convingerea că acest curs intensiv de viaţă pentru copii, conceput special va putea reprezenta „un viitor câştigat de cei care poate vreodată vor fi nevoiţi să folosească aceste cunoştinţe”.

Otilia Sandor

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !